اکسیژن ساز آمبولانسی

شاید تا زمان فراگیری بیماری کرونا، بسیاری از اهمیت دستگاه‌های اکسیژن‌ ساز برای نجات بیماران باخبر نبودند. دستگاه‌ هایی که نه تنها در بیمارستان و خانه که در آمبولانس هم وجود آنها ضروری است و می‌ توانند تنفس بیماران را آسان‌ تر کند و جان‌ های بسیاری را نجات دهد.

شهرها و روستاهای بسیاری هستند که به دلیل نبود اکسیژن ساز آمبولانسی، کار انتقال بیمار در آنها با مشکل مواجه است و کمک خیران می‌تواند به مردم این مناطق کمک کند، همان کاری که خیریۀ نیکان ماموت با همراهی حامیان خود برای شهر بمپور استان سیستان و بلوچستان انجام داده است.

اگر کمی دقیق‌تر بررسی کنیم، خواهیم دانست که دستگاه اکسیژن ساز آمبولانسی یک دستگاه پزشکی است که برای متمرکزکردن اکسیژن موجود در هوای محیط طراحی شده تا گاز اکسیژن غنی‌شده را به بیمارانی که با مشکلات تنفسی مواجه هستند یا در حوادث آسیب دیده‌اند، برساند.

اکسیژن ساز آمبولانسی یکی از مهم‌ترین دستگاه‌هایی است که با پیشرفت روزافزون تکنولوژی به عنوان یکی از تجهیزات پزشکی به آمبولانس‌ها و خانه‌ها و …. راه پیدا کرده است.

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

ریه‌ها به صورت طبیعی اکسیژن را دریافت و به جریان خون افراد هدایت می‌کنند، اگر غلظت اکسیژن خون بیماران کمتر از حد معین باشد، پزشک برای بهبود وضعیت تنفسی آنان به شکل کوتاه مدت یا بلند مدت اکسیژن ساز تجویز می‌کند. یکی از کاربردی‌ترین و مهم‌ترین تجهیزاتی که از مرگ بیماران جلوگیری می‌کند، دستگاه اکسیژن ساز آمبولانسی است.

امروزه با توجه به پیشرفت علم و فناوری انواع دستگاه اکسیژن‌ساز در آمبولانس تولید و به بازار عرضه می‌شود، همان‌طور که می‌دانید بدون اکسیژن نمی‌توان زندگی کرد، برخی از افراد که بیماری‌هایی مانند سندروم‌های تنفسی و آسم دارند نمی‌توانند به طور عادی اکسیژن لازم را فراهم کنند.

در چنین مواقعی این دستگاه باعث نجات جان آنان می‌شود و اکسیژن رسانی به جریان خون و ریه را میسر می‌کند، زمانی که بیمار برای انتقال به بیمارستان و یا درمانگاه از خدمات آمبولانس خصوصی استفاده می‌‌کند، نیاز به دستگاهی برای تامین اکسیژن مورد نیاز بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود و ضروری است که همۀ آمبولانس‌ها به چنین امکاناتی مجهز شوند.

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

انواع دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه‌های اکسیژن ساز انواع و مدل‌‌های گوناگونی دارند، اما به طور معمول به دو نوع ثابت و قابل حمل تقسیم می‌شوند.

اکسیژن ساز ثابت

معمولاً از دستگاه ثابت اکسیژن ساز در بیمارستان و خانه‌ها که افراد به صورت دائمی به اکسیژن تراپی نیازمندند استفاده می‌شود. این دستگاه‌ها معمولاً ابعاد بزرگی دارند و برای استفادۀ مداوم مناسب هستند.

چنین دستگاهی اکسیژن با خلوص بالای ۹۵ درصد را تولید کرده و سبب بهبود عمل کرد ریه‌‌ها می‌‌شود. همچنین گردش خون را تنظیم و تسویه خواهد کرد. با استفاده از این دستگاه استرس بیمارانی که دارای مشکل تنفسی هستند، کاهش خواهد یافت.

اما برخی از انواع این دستگاه قابلیت جابه‌جایی دارند و می‌‌توان با چرخ آنها را جابه‌جا کرد. دستگاه اکسیژن ساز آمبولانسی یکی از این انواع آنهاست، هرچند که نوع ثابت آن به طور دائمی اکسیژن تولید می‌کند و برای مشکلات مزمن و بیماری‌های تنفسی در مکان‌های دائمی مثل مراکز درمانی استفاده می‌شود.

انواع دستگاه اکسیژن ساز

اکسیژن ساز قابل حمل

یکی دیگر از انواع دستگاه اکسیژن ساز در آمبولانس، اکسیژن ساز‌های قابل حمل هستند که در مقایسه با مدل ثابت دارای ابعاد کوچک و وزن سبک تری هستند، که معمولاً به طور پالسی اکسیژن تولید می‌کنند، این دستگاه‌ها باتری دارند و زمانی که شارژ آنها کم شود، علائم هشدار آنها روشن می‌شود.

این دستگاه‌های قابل حمل دارای باتری اضافه نیز هستند که در صورت اتمام شارژ آن در آمبولانس، می‌توان باتری آن را تعویض کرد. عمر باتری این دستگاه در انواع مدل‌های آن متغیر است، به‌عنوان مثال بعضی از باتری آنها یک ساعت و بعضی دیگر ۸ ساعت قابلیت ذخیره‌سازی شارژ را دارند.

علت استفاده از اکسیژن ساز آمبولانسی، خون رسانی به بافت‌های بدن، افزایش طول عمر و بهبود سیستم عصبی بیمار است، به همین دلیل با استفاده از اکسیژن ساز در آمبولانس خطر مرگ افراد کاهش می‌یابد. اما باید گفته شود که نباید از چنین دستگاهی بدون تجویز پزشک استفاده شود، زیرا استفاده سر خود از این دستگاه عوارض به دنبال خواهد داشت، به طور مثال مسمومیت با اکسیژن که از عوارض استفاده سر خود از همچین دستگاهی است، تکنسین‌های مشغول به کار در آمبولانس خصوصی با توجه به شرایط بیمار از اکسیژن ساز در آمبولانس استفاده خواهند کرد.

امروزه آمبولانس‌ها دارای انواع گوناگون تجهیزات پزشکی هستند که یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات آنان دستگاه‌های اکسیژن ساز آمبولانسی است که در انواع گوناگون تولید و به بازار ارائه می‌شوند دو نوع دستگاه ثابت و قابل حمل در آمبولانس‌های خصوصی استفاده می‌شوند.

نیکان و تهیۀ دستگاه‌ اکسیژن ساز آمبولانسی

مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت تهیۀ تجهیزات پزشکی و درمانی را در همۀ سال‌های فعالیت خود پیگیری کرده است. بخش دارو و درمان یکی از اهداف هفت‌گانۀ نیکان است و خیریه و حامیان آن برای انجام مأموریت‌های این بخش تلاش بسیاری می‌کنند. به‌ ویژه در شهرها و روستاهای محروم که به امکانات پزشکی متعددی نیاز است، ارائۀ چنین خدماتی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

شهرستان بمپور در استان سیستان‌ و بلوچستانی به امکانات درمانی و امدادی بسیاری نیاز دارد. در این شهرستان هیچ خودروی حمل بیماری به اکسیژن ساز آمبولانسی مجهز نبود و آمبولانس‌ های اورژانس شهرستان بمپور از کپسول‌ های اکسیژن برای بیماران استفاده می کردند.

نیکان و تهیۀ دستگاه‌ اکسیژن ساز آمبولانسی

در هوای گرم منطقه رفت‌ و آمد آمبولانس در مسیرهای طولانی بین روستاها با مشکل و خطر مواجه بود و بیماران با سختی و مشقت به بیمارستان منتقل می ‎شدند. به همین دلیل نیکان با حمایت یک گروه از حامیان همیشگی خود، پنج دستگاه اکسیژن ساز آمبولانسی به ارزش بیش از 400 میلیون تومان تهیه کرد و به اورژانس شهرستان بمپور هدیه داد تا انتقال بیماران مخصوصاً آنها که با مشکلات تنفسی دست و پنجه نرم می‎ کنند یا در تصادفات رانندگی آسیب دیده‌ اند راحت‌ تر انجام شود.

حمایت نیکوکاران که همراه همیشگی نیکان هستند، چنین کاری را ممکن کرده است، شما دربارۀ این‌گونه کارهای خیر چطور فکر می‌کنید؟ آیا دوست دارید به خانوادۀ نیکان بپیوندید. نظراتتان را از باکس پایین این مقاله با ما در میان بگذارید. برای اطلاع از فعالیت‌های خیریۀ نیکان ماموت هم می‌توانید به اینستاگرام مؤسسه مراجعه کنید.

نظرات

نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
نام و نام خانوادگی
موبایل
نظر شما