چرا باید به خیریه کمک کرد؟

بخشش چیست؟ وقتی پای خیریه‌ها در میان باشد صرف کردن پول و زمان برای کاری عام‌المنعه، آن هم بدون چشم داشت، می‌تواند بخشش قلمداد شود. کمک به خیریه‌ها در حقیقت عملی فداکارانه است که باید موجب بهبود زندگی آسیب‌ پذیرترین اقشار جامعه شود. اما دلایل کمک به خیریه چیست؟ یا بهتر است اینگونه بپرسیم چرا مهم است مردم در کارهای انسان‌ دوستانه سهیم شوند؟

واضح است که دولت‌ها به تنهایی توانایی سرک کشیدن به تمام زوایای زندگی مردمان را ندارند و همبستگی شهروندان و حضورشان در کارهای خیرخواهانه می‌تواند به بهبود زندگی بخش بزرگ‌تری از جامعه منجر شود. خیریه‌ها بر اساس این باور ساخته شده‌اند، آنها غیرانتفاعی هستند، به این معنی که از کمک‌های مالی که از حامیان دریافت می‌کنند، سود مالی نمی‌برند. صدها سال است که خیریه‌ها به شکل‌های مختلف وجود داشته‌اند و در حوزه‌های گوناگون برای کمک به زندگی مردم تلاش کرده‌اند.

این روند هنوز هم در سراسر جهان ادامه دارد و خیریه‌ها برای اهداف بی‌شماری مانند سلامت، فرهنگ، آموزش، محیط زیست، مشاغل، بحران‌های طبیعی و موارد دیگر فعالیت دارند. با این حال پاسخ به این سؤال که چرا باید به خیریه‌ها کمک کرد، مهم است.

چرا باید به خیریه کمک کرد؟

دلایل کمک به خیریه

خیریه‌ها قدرت جامعه را متمرکز می‌کنند

یک گروه از افراد با هدفی مشترک، وقتی جمعی عمل کنند، می‌توانند بسیار بیشتر از زمانی که به تنهایی قصد انجام کار خیر دارند، مؤثر باشند. مؤسسه‌های خیریه به حامیان خود و کمک‌های مستمر آنها وابسته‌اند؛ به همین دلیل مهم است که در میان آحاد جامعه، حس همیاری و و کمک به این مؤسسه‌ها وجود داشته باشد تا آنها بتوانند همواره از مددجویان خود حمایت کنند.

کمک‌های کوچک و بزرگ حامیان جمع می‌شوند، سرمایه‌ای بزرگ پدید می‌آورند و این امکان را فراهم می‌کنند که خیریه بتواند برای تحصیل، مسکن یا اشتغال به مراجعان خود کمک کند. به این ترتیب خیریه نیرو‌های پراکندۀ اجتماع را به جریانی از نوع‌دوستی بدل می‌کند. وقتی مردم نوع‌دوستی را جدی می‌گیرند و برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند تغییر ممکن می‌شوند و همان روشنایی الهام‌بخشی است که است که در سراسر جهان ادامۀ کار خیریه‌ها را ممکن می‌سازد.

کمک به خیریه فرصتی برای قدردانی

زندگی شلوغ است و افراد گاهی فراموش می‌کنند که باید قدردان چیزهایی باشند که در زندگی به آنها داده شده است. هزاران مؤسسۀ خیریه وجود دارد که کارهای حیاتی را در سراسر جهان انجام می دهند. کمک به خیریه‌ها راهی برای ابراز قدردانی ماست. ما مسئولیتی در برابر جامعه داریم که نباید آن را فراموش کنیم و فرصت‌هایی در اختیار ماست که بسیاری از مردم آنها را ندارند، به همین دلیل وظیفه داریم که به رسم قدردانی از آنچه در زندگی داریم، به دیگران هم کمک کنیم و سهمی در فعالیت خیریه‌ها داشته باشیم.

خیریه به نسل بعدی سخاوت می‌آموزد

بخشیدن مقداری از پولی که داریم به یک خیریه عملی فداکارانه است. در این کار هیچ نفع مادی برای ما وجود ندارد و پولی که پرداخت کرده‌ایم هیچگاه بازنمی‌گردد. اینکه ما دست به کاری خیرخواهانه می‌زنیم برای آن است که جامعۀ بهتری داشته باشیم و حس دلسوزی و همدلی را میان آدم‌ها گسترش دهیم. چنین رویکردی از سوی بزرگسالان می‌تواند برای کودکان آموزنده باشد و ارزش سخاوت و بخشش را به آنها نشان دهد. چنین کودکانی در آینده افراد ازخودگذشته‌ای می‌شوند و احتمال اینکه در فعالیت‌های خیریه‌ای شرکت کنند هم بیشتر خواهد بود.

خیریه به نسل بعدی سخاوت می‌آموزد

 خیریه به جوامع کمک می‌کند تا خودکفا شوند

خیریه‌های بی‌شماری بر کمک به جوامع برای خودکفایی بیشتر تمرکز می‌کنند. وجوه اهدایی، چه برای برنامه‌های آموزشی و اجتماعی صرف شود و چه به تحصیل کودکان و نوجوانان اختصاص یابد، پایه‌ای قوی خواهد ساخت که جامعۀ سالم و پویا روی آن پدید می‌آید. وقتی خودکفایی مددجویان در اولویت است، افراد و جوامع می‌توانند از خود حمایت کنند و دیگر به کمک‌های مالی وابسته نباشند. چنین رویکرد و نگاهی به نفع جهان است، از این منظر آنچه در خیریه‌ها انجام می‌شود سودی مضاعف برای همۀ مردم است.

خیریه برابری جنسیتی را بهبود می‌بخشد

نابرابری جنسیتی یکی از بزرگ‌ترین مشکلات جهان است. در حالی که در بسیاری از کشورها، زنان به فرصت‌های بیشتری برای کار، زندگی، تحصیل و انتخاب شیوۀ زندگی دست پیدا کرده‌اند، تخمین زده می‌شود که تحقق برابری جنسیتی برای همۀ زنان جهان، حدود یک قرن طول می‌کشد. بسیاری از مؤسسات خیریه مستقیماً برای بهبود زندگی زنان تلاش می‌کنند و بر نیازهای زنان و دختران تمرکز دارند. دسترسی به آموزش، فرصت‌های شغلی بهتر و خدمات بهداشتی و درمانی، همگی به کاهش شکاف جنسیتی در جهان کمک می‌کنند.

بخشش فقر را کاهش می‌دهد

فعالیت مؤسسه‌های خیریه در کاهش فقر بسیار مؤثراست و این یکی از بهترین پاسخ‌ها برای پرسش دلایل کمک به خیریه، است. این به لطف تمرکز بر عواملی است که به فقر کمک می‌کنند، مانند نابرابری جنسیتی و دسترسی محدود به آموزش. در طول سال‌ها، نرخ فقر به میزان زیادی کاهش یافته است. در سال 2015، نرخ فقر پنج سال زودتر از موعد تعیین شده از سوی سازمان‌های جهانی به نصف کاهش یافت و خیریه‌ها نقش بزرگی در این دستاورد داشتند.

خیریه به خیران نیز کمک می‌کند

بخشندگی یعنی گذشتن از پول یا دارای بدون انتظار چیزی در مقابل آن، اما حامیان خیریه‌ها از مزایای نامشهودی برخوردار می‌شوند که بازگویی آنها می‌تواند جالب باشد. کمک به دیگران باعث ایجاد احساس آرامش، غرور و هدفمندی می‌شود. این احساسات به زندگی کامل‌تر تبدیل می‌شوند. هنگامی که افراد این مثبت‌بودن را تجربه می‌کنند، به احتمال زیاد به انجام دادن و مشارکت ادامه می‌دهند. وقتی مردم هدفی داشته باشند دنیا جای بهتری است.

خیریه تأثیرگذار است

دلایل کمک به خیریه چیست؟ از آنجا که کار خیر حس حضور در اجتماع و داشتن هدف را تقویت می‌کند، بیشتر مردم دوست دارند در چنین کارهایی سهیم باشند. با این حال، بسیاری افراد اولویت مسائل اجتماعی و نیازهای مددجویان را درک نمی‌کنند یا اصلاً نمی‌دانند چطور باید به دیگران کمک کنند. چنین نکاتی به ما نشان می‌دهد که خیریه چه اندازه مهم است زیرا آگاهی را نسبت به مسائل افزایش می‌دهد و به علاقه‌مندان کارهای خیر این قدرت را می‌بخشد که در مورد آنها کاری انجام دهند.

خیریه تأثیرگذار است

خیریه‌ها از سلامت عمومی محافظت می‌کنند

دسترسی نداشتن به مراقبت‌های بهداشتی خوب یک مسئلۀ جدی است. این مسئله شامل مراقبت‌های باروری،  دندان‌پزشکی و پیشگیری از بیمارهاست. از سوی دیگر مشکلاتی مانند آب آلوده نیز باعث بیماری و مرگ صدها هزار نفر در سال می‌شود. وقتی مردم سالم نباشند، همۀ جنبه‌های زندگی آنها تحت تأثیر قرار می‌گیرد و حتی ممکن است فقیرتر شوند. مؤسسات خیریه‌ای که از طریق برنامه‌های تزریق واکسن، تأمین آب سالم و ارائۀ خدمات پزشکی بر مسئلۀ سلامت تمرکز دارند، به جوامع اجازه می‌دهند که زندگی خود را بهبود بخشند و فرصتی برای بهتر زیستن پیدا کنند.

خیریه‌ها در حفظ خانواده‌ها مؤثرند

فروپاشی خانواده بحرانی بسیار جدی در جوامع امروزی است. هر سال بسیاری از زوج‌ها از هم جدا می‌شوند و اعضای خانواده از این مسئله آسیب‌های زیادی می‌بینند. یکی از دلایل اصلی طلاق بیماری، فقر و بیکاری است. زمانی که  اعضای خانواده برای اداره امور زندگی از توان مالی، سلامت و حتی فرصت شغلی مناسب برخوردار نیستند، امکان فروپاشی خانواده بسیار بیشتر است.

گاه یکی از طرفین ممکن است نتواند وضعیت را تحمل کند و با ترک خانواده مشکلات برای دیگر اعضا صدچندان شود. از سوی دیگر معضلات اجتماعی و اعتیاد هم به اندازه طلاق می‌تواند فروپاشی خانواده را به دنبال داشته باشد. گاه این معضلات ممکن است فرزندان نوجوان و جوان خانواده را درگیر کند و چنین وضعیتی شکل دیگری از فروپاشی است که می‌تواند بسیار آسیب‌زا باشد.

فعالیت‌ خیریه‌ها برای ایجاد اشتغال، تأمین مسکن و کمک به آموزش و تحصیل اعضای خانواده، تأثیری انکارنکردنی در کاهش آمار فروپاشی خانواده‌ها دارد. این فعالیت‌ها زندگی افراد را بهبود می‌بخشند، امید به زندگی را افزایش می‌دهند و موجب می‌شوند تاب‌آوری افراد در مواجهه با مشکلات خانوادگی بیشتر شود.

خیریه‌ها در حفظ خانواده‌ها مؤثرند

نیکان خیریۀ خانواده محور

فکر کردن به این سؤال که دلایل کمک به خیریه چیست؟ بسیار مهم است. از میان دلایلی که ذکر آن رفت، همۀ موارد در مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت جدی گرفته می‌شوند. نیکان خانوادۀ حامیان خود را همواره بخشی مهم تلقی می‌کند و به عنوان حامی خانواده‌ها می‌کوشد برای بهبود سلامت، اشتغال، تحصیل، معیشت، رفع خسارت‌های ناشی از سیل و زلزله و البته کمک به داشتن محیط زیستی بهتر از حامیان خود به بهترین شکل کمک گیرد.

شرح این فعالیت‌ها در اینستاگرام خیریه برای مشاهدۀ همۀ حامیان و مددجویان وجود دارد. نیکان ماموت پذیرای همۀ حامیان و نیکوکاران است و دست آنان را برای کمک به مددجویان به گرمی می‌فشارد.

شما دربارۀ دلایل کمک به خیریه، چطور فکر می‌کنید، خرسند خواهیم شد اگر از کادر پایین مقاله “دلایل کمک به خیریه”، نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.

نظرات

نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
نام و نام خانوادگی
موبایل
نظر شما