تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه
امروزه همه از اینترنت و شبکههای اجتماعی استفاده میکنند، آنطور که آمارها نشان میدهد بیش از 60 درصد مردم جهان آنلاین هستند و ترجیح میدهند برای ارتباط با دیگران و کسب اطلاعات از اینترنت استفاده کنند. همچون دیگر نقاط جهان استفاده از اینترنت و شبکههای مجازی در ایران هم بسیار فراگیر است و انجام امور روزمره بدون اینترنت آسان نیست.
با اینکه اینترنت کاربردهای روزمره بسیاری دارد اما استفاده از شبکههای اجتماعی یکی از بیشترین مواردی است که کاربران اینترنت در همۀ جهان به آن علاقه دارند. این استقبال کاربران به شبکههای اجتماعی، استفاده از آنها را به فرصتی ارزشمند برای انجام فعالیت اجتماعی، اقتصادی و حتی کارهای خیر کرده و امروزه تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه بسیار مشهود است.
از تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه می توان گفت که در این فضا مؤسسههای خیریه میتوانند بدون هیچ محدودیتی خدمات خود را معرفی کنند و با خیران ارتباط برقرار کنند، مددجویان هم در این فضا دسترسی آسانتری به این مؤسسهها داشته باشند. از سوی دیگر معرفی خیریهها و خدمات آنها در شبکههای اجتماعی موجب آگاهی بیشتر مردم با فعالیتهای آنها میشود جامعه را با نیکوکاری بیشتر آشنا میکند.
اهمیت شبکه های اجتماعی
شبکههای اجتماعی بخش مهمی از زندگی ما شدهاند و به جرئت میتوان گفت سهم بزرگی از زمان هر روز ما را به خود اختصاص میدهند. ما نه تنها اطلاعات و اخبار مورد نیازمان را در فضای مجازی مییابیم بلکه بهواسطۀ شبکههای اجتماعی میتوانیم با هر کسی که بخواهیم ارتباط برقرار کنیم، کسبوکاری مجازی راه بیندازیم، خرید کنیم و حتی دوستان گمشدهمان را در این سرزمین مجازی بیابیم.
از سوی دیگر نباید از یاد برد که در این شبکهها امکان تشکیل گروههایی با هدف مشخص وجود دارد، اجتماعاتی که میتوانند آگاهی عمومی درباره مسائل مهم را بالا ببرد و البته آن مسئلهها را با شفافیت بیان کنند.
افزایش عدالت اجتماعی کار دیگری است که به یاری شبکههای اجتماعی میتوان انجام داد. همۀ ما دیدهایم که انجام انواع کارهای مددکاری، حمایت از حیوانات و البته حمایت از حقوق افراد آسیبدیده تا چه اندازه در فضای مجازی فراگیر شده است.
در زمان بحران هم میتوان از شبکههای اجتماعی برای اطلاعرسانی و امداد استفاده کرد. همۀ این قابلیتها نشان میدهد شبکههای اجتماعی چه جایگاهی در زندگی ما دارند و اگر خلاق باشیم و ایدههای نو ارائه کنیم، کارهای بیشتری در این شبکهها میتوان انجام داد.
تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه
کارایی شبکههای اجتماعی موجب شده است، هرکسی در حوزه فعالیت خود از آنها استفاده کند. خیریهها نیز از این موضوع مستثنی نیستند و تلاش میکنند برای یاری نیازمندان از همۀ راههای ممکن بهره گیرند. درست است که انجام کار خیر برای فردی که آن را انجام میدهد و مددجو مفید است، اما زندگی امروز چنان سرعتی دارد که کمتر کسی ممکن است برای شنیدن درخواست کمک یک خیریه، لحظهای درنگ کند.
با این حال به لطف تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه میتواند دامنۀ حضور خود را چنان گسترده کنند که همه جا اثری از آنها باشد و سرانجام صدایشان به گوش حامیان و خیران برسد. البته مهم است که خیریهها برای حضور در شبکههای اجتماعی، استراتژی مشخصی داشته باشند تا بتوانند بیشتر اهداف و نیازهایشان را معرفی کنند.
برای داشتن چنین حضور اثربخشی، خیریهها پیش از هر چیز باید یک سیاست راهبردی برای خود تعریف و اهداف مشخصی را مطرح کنند و براساس آن مشخص کنند که از چه پلتفرمی استفاده میکنند، در چه زمانی، چه مطالبی در آن منتشر میکنند، چه نتیجهای میخواهند از این کار بگیرند و مهمتر از همه اینکه چرا این مطلب را در شبکه اجتماعی خود قرار میدهند.
همچنین مطالبی که از سوی یک خیریه در شبکههای اجتماعی منتشر میشود باید برای مخاطبان مشخصی باشد و مشخص است که جامعۀ هدف آن اهداکنندگان هستند یا داوطلبان. حتی میتوان نگاهی جزئیتر و دقیقتر به موضوع داشت و با بررسی اهداکنندگان خیریه، باتوجه به علاقه و ویژگیهای آنان در شبکههای اجتماعی مختلف، مطالب متفاوتی را برای آنان در نظر گرفت.
درآمدزایی برای خیریه و شبکههای اجتماعی
استفاده از شبکههای اجتماعی برای راهاندازی کسبوکارها شیوهای فراگیر برای کسب درآمد است. با اینکه خیریهها به دنبال درآمدزایی و سود شخصی نیستند اما از آنجا که باید برای کمکرسانی، درآمد و مبالغ اهدایی به دست آورند، میتوان آنها را نیز یک مجموعۀ مبتنی بر کسبوکار به حساب آورد.
از آنجا که هر کسبوکاری برای رونق خود به تبلیغات و معرفی نیاز دارند، موسسه ها میتوانند از تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه برای تبلیغات و جذب سرمایهگذار استفاده کنند. با این حال این روند نتیجۀ دیگری هم در پی دارد؛ تبلیغات میتواند هدف اقتصادی یک مجموعه را برآورده کند اما در عین حال نگرش مثبت نسبت به آن مجموعه و ارتقای سازمان را هم در پی دارد.
با مراجعه به سایت نیکان و خرید محصولات این موسسه، گامی در رفع مشکلات نیازمندان بردارید.
اعتماد و مشارکت اجتماعی
شبکههای اجتماعی ساز و کاری مانند رسانهها دارند و میتوانند همچون روزنامهها و سایتهای خبری یک جریان فکری یا اجتماعی را سر و شکل دهند و فراگیر کنند. در این ساز و کار مشارکت اجتماعی خوبی وجود دارد و میتوان اعتماد افراد را برای همراهی جلب کرد.
در واقع وقتی خیریهها فعالیتهای خود را در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند و افراد از تجربه همکاری خود با آنها میگویند دیگر مخاطبانی که در این فضا حضور دارند میتوانند به خیریه اعتماد کنند و برای مشارکت در کارهای خیر داوطلب شوند. این روند برای خیریهها که اساساً بر مبنای مشارکت اجتماعی فعالیت میکنند بسیار مفید است زیرا شبکههای اجتماعی با فضای پویای خود افراد برمیانگیزند تا درگیر مسائل اجتماعی شوند و در امور مربوط به آن مانند کمک به خیریهها مشارکت داشته باشند.
تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه نیکان
مؤسسۀ خیریه نیکان ماموت، سالهاست در زمینۀ کمکرسانی به مددجویان و نیازمندان سابقه دارد. این خیریه که حمایت از خانوادهها را بهعنوان هدف اصلی خود انتخاب کرده است، اندکی پس از تأسیس وارد شبکههای اجتماعی شد.
این خیریه از بیشتر شبکههای اجتماعی شناختهشده بهویژه اینستاگرام، توییتر و لینکدین استفاده میکند و برای حضور در هر یک از این فضاها برنامه و استراتژی خاص خود را دارد. خیریۀ نیکان ماموت، در شبکههای اجتماعی حضوری فعال دارد و میکوشد در این فضا معرفی کامل و درستی از مؤسسه و اقدامات آن ارائه کند. به علاوه شناسایی جامعۀ هدف یعنی نیکوکاران و جمعکردن کمکهای مردمی از دیگر اهداف این خیریه برای حضور در شبکههای اجتماعی است.
بخش دیگری از تأثیر شبکه های اجتماعی بر فعالیت های خیریه نیکان، جذب نیروی داوطلب برای انجام پروژههای این مجموعه است. در نهایت خیریۀ نیکان در شبکههای اجتماعی میتواند مددجویان را نیز شناسایی کند و آنان نیز این امکان را دارند که در این فضا، سریعتر و آسانتر یاریدهندۀ خود را پیدا کنند.
برای همراهی با مؤسسۀ خیریۀ نیکان، میتوانید ما را در اینستاگرام، توییتر، تلگرام، لینکدین، فیسبوک، یوتیوب و کستباکس دنبال کنید.
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟