پروژۀ مسئولیت اجتماعی و بهتر شدن دنیا

مسئولیت اجتماعی یکی از مفاهیمی است که در سال‌های گذشته منتقدان زیادی داشته است. خیلی از افراد بر این باور هستند که طبیعت تجارت، اهمیتی به حفاظت از طببعت نمی‎دهد و فقط سعی دارد ارزش سهام‎داران را بالاتر ببرد؛ با این حال نسل جوان‎تر پروژۀ مسئولیت اجتماعی را پذیرفته است و اهمیت اجرای آن را می‌داند.

نسل جوان پروژۀ مسئولیت اجتماعی می‎خواهند!

پروژۀ مسئولیت اجتماعی کمک می‎کند شرکت‏ها در عین اینکه در حال تلاش برای افزایش ارزش سهام شرکت هستند، سعی کنند به جامعه و طبیعت، به عنوان یک سهام‌دار نگاه کنند. برای آشنایی بیشتر با این موضوع، این مطلب را با دقت مطالعه کنید، به ویژه اگر از نسل جوان هستید.

پروژۀ مسئولیت اجتماعی دقیقاً به چه معنا است؟

همانطور دقیق پروژه مسئولیت اجتماعی به معنای آن است که تجارت‌ها، سعی کنند علاوه بر بالا بردن ارزش سهام شرکت، کارهایی انجام دهند که به طبیعت و جامعه سود برساند. این مفهوم در سالی‌های اخیر به شدت در میان مردم و سرمایه‎گذاران محبوب شده است. بنابراین سرمایه‌گذارانی که به دنبال خرید سهام شرکت‌ها هستند، سعی می‎کنند در تجارت‌هایی سرمایه‎گذاری کنند که حفاظت و سودرسانی به طبیعت در آنها دیده شده است.

شرکت‌ها می‎توانند با استفاده از روش‎های مختلفی، برای بهبود طبیعت قدم بردارند. به عنوان مثال می‎توانند برای شرکت در فعالیت‎های دوست‌داران محیط زیست داوطلب شوند. این کار مزایای زیادی برای شرکت‏ها به همراه دارد که مهم‌ترین آن جذب مشتریان بیشتر و محبوبیت میان مشتریان قدیمی است.

مشتریان به ویژه کسانی که از نسل جوان‌تر جامعه هستند، خدمات و محصولاتی را می‌پسندند که دوستدار محیط زیست باشد. تولیدکنندگان چنین محصولانی کسانی هستند که پروژه مسئولیت اجتماعی را جدی می‌گیرند و زیان نرساندن به طبیعت برای آنان ارزش بسیاری دارد.

بهتر اجرا کردن پروژه مسئولیت اجتماعی
پروژه مسئولیت اجتماعی و دنیای بهتر

درک‌کردن مسئولیت اجتماعی شرکت‏ها

زمانی که یک فعالیت تجاری‌، کوچک یا بزرگ، برای خود پروژۀ مسئولیت اجتماعی تعریف می‌کند، باید منافع طبیعت و جامعه را در نظر گیرد. فارغ از آنکه چنین پروژه‌هایی چقدر می‎توانند در برندینگ تجارت شما تاثیرگذار باشند، باید این موضوع را بدانید که فعالیت تجاری شما باید هم برای طبیعت سودآور باشد و هم در میان مشتریان آینده، محبوبیت یابد. از آنجایی که جوانان درصد زیادی از مشتریان تجارت‌ها را تشکیل می‌دهند، به خصوص کسانی که به صورت آنلاین خرید می‌کنند یا از خدمات یک شرکت به‌شیوۀ آنلاین استفاده می‎کنند.

در حقیقت هدف تئوری پروژۀ مسئولیت اجتماعی این است که بین اخلاقیات و بیزینس‎ها در جامعه تعادلی ایجاد شود. این پروژه‎ها انواع مختلفی دارند، یعنی هم می‎توانند ارائه‌کردن زمان و سرمایه باشند و هم می‎توانند رعایت‌کردن برخی نکات برای کاهش آلودگی هوا باشند. پروژۀ مسئولیت اجتماعی هنوز در میان شرکت‎های ایرانی فراگیر نشده‎اند، اما به محض این که تجارت‌های بزرگ این پروژه‎ها را قبول کنند، می‎توانند علاوه بر پیدا کردن مشتریان بیشتر، به طبیعت و جامعه کمک کنند. بسیاری از کمپانی‎های خارجی که پروژۀ مسئولیت اجتماعی قبول می‎کنند، در تلاشند تا مدل تجاری خود را با توجه به شرایط جدید تغییر دهند و آن را بهبود بخشند.

پروژۀ مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها

داشتن پروژۀ مسئولیت اجتماعی، یکی از مهم‏ترین معیارهای سرمایه‌‎گذاران برای انتخاب فعالیت‌های تجاری است. مهم است که شرکت‎ها بدانند وقتی خودشان برای دریافت پروژۀ مسئولیت اجتماعی داوطلب می‎شوند، حاصل کار نسبت به زمانی که دولت یک پروژۀ مسئولیت اجتماعی را به آنها واگذار کند، بهینه‌تر و تأثیرگذارتر خواهد بود.

انواع پروژۀ مسئولیت اجتماعی

سازمان استاندارد جهانی یا همان ISO تاکید کرده است که پروژۀ مسئولیت اجتماعی راهی است برای ایجاد تعادل میان دنبال‌کردن منافع شخصی شرکت و همچنین انجام دادن کارهای اخلاقی برای بهتر شدن جامعه. راه‌های مختلفی وجود دارد که یک شرکت بخواهد از پروژۀ مسئولیت اجتماعی استفاده کند.

شرکت‎ها می‌توانند شرایط محیط کار خود را تغییر دهند تا محصولاتی همسو با حفظ محیط زیست تولید کنند. همچنین می‌توانند به صورت داوطلبانه با یک مؤسسۀ خیریه همکاری و به داشتن جامعه‌ای بهتر کمک کنند. اگر آنها از جمله کمپانی‌هایی هستند که پروژۀ مسئولیت اجتماعی قبول می‎کنند، دست‌کم باید بکوشند تا حد امکان اثر کربن را در روند تولید خود را کاهش دهند.

شرکت‌ها علاوه بر انجام کارهای گفته شده، خیلی ساده‌تر هم می‎توانند از پروژه مسئولیت اجتماعی استفاده کنند. آنها می‎توانند با پیشنهاد یک حقوق منصفانه به کارمندان خود، در ساخت یک جامعه بهتر مفید باشند. پس بنابراین حتما نباید کار خیلی بزرگی انجام دهند، فقط با ارائۀ حقوقی منصفانه، می‎توانند شرکت خود را جزو آن گروه‌های تجاری بدانند که انجام پروژه‌های مسئولیت اجتماعی را می‎پذیرند.

پروژۀ مسئولیت اجتماعی و بهتر شدن دنیا
روش های اجرای پروژۀ مسئولیت اجتماعی و بهتر شدن دنیا

نمونه‌های پروژۀ رمسئولیت اجتماعی در جهان

پروژۀ مسئولیت اجتماعی در میان شرکت‌ها و صنایع مختلف، مفهوم مختلفی دارد. به‌عنوان مثال یک کارخانۀ صنعتی تولید لاستیک می‌تواند سعی کند تا میزان کربن را در روند تولید خود کم کند، اما یک شرکت تبلیغاتی باید یک اقدامی دیگر انجام دهد. در این بخش از مطلب، سعی داریم برخی از بهترین مثال‎های جهانی را مرور کنیم که پروژۀ مسئولیت اجتماعی را در مدل تجاری خود پی گرفته‌اند.

بزرگ‌ترین پروژه‌های مسئولیت اجتماعی دنیا به شرح زیر هستند:

  1. شرکت استارباکس: شرکت استارباکس از همان ابتدا مسئولیت اجتماعی را در فهرست اهداف خود قرار داد و با حمایت از تولیدکنندگان مواد اولیه و خرید این مواد با قیمت منصفانه، برای داشتن جامعه‌ای بهتر قدم برداشت.
  2. شرکت تولیدکننده اسباب‌بازی لگو: شرکت Lego group یکی دیگر از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا بود که پروژۀ مسئولیت اجتماعی را پذیرفت. این شرکت تعهد دارد تا میزان کربن را در خط تولید خود به کم‎ترین میزان ممکن برساند.

بهترین شرکت‌های دنیا با مسئولیت اجتماعی

دنیایی بهتری در کنار هم بسازیم

پروژۀ مسئولیت اجتماعی یک بازی برد‌ برد برای شرکت‏ها و جامعه ه‎ای است که در آن زندگی می‎کنیم. اگر کمی تفکر سیستماتیک را در خود پرورش دهیم، متوجه می‎شویم که مزایای پروژه مسئولیت اجتماعی به قدری زیاد است که باید هرچه ‌سریع‌تر به سراغ آن بروید.

قبول‌کردن پروژۀ مسئولیت اجتماعی و قراردادن این مسئولیت در مدل تجاری یک شرکت، علاوه بر این که سبب می‌شود جامعۀ بهتری پدید آید، مشتریان بیشتری را نیز به سمت شرکت‌ها می‎کشاند. چنین حالتی هم درآمد بیشتری برای شرکت‎ها حاصل خواهد کرد و هم موجب خواهد شد که همۀ مردم در محیط بهتری زندگی کنند.

موسسه خیریه نیکان همواره در انجام پروژه های مسئولیت اجتماعی خود پیشرو می باشد.

نظرات

نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
نام و نام خانوادگی
موبایل
نظر شما