هدیه معنوی
چرا ما به هم هدیه میدهیم؟ هدیه مادی و هدیه معنوی چه تفاوتی با هم دارند؟ چرا از هدیه گرفتن خوشحال میشویم و بر چه اساس بشر به چیزی به نام هدیه نیاز دارد؟ همۀ ما از کودکی آموختهایم که خوشحالکردن دیگران کار خوبی است. دیدهایم که پدر و مادرمان در مناسبتهای مختلف برای دوستان و اقوام، هدیه تهیه میکنند و احتمالاً در همان سالها هدیه هم دریافت کردهایم.
ما به کسانی هدیه میدهیم که دوست داریم با آنها رابطهای ماندگار داشته باشیم، این فقط دربارۀ رابطۀ عاطفی نیست و همۀ ارتباطات انسانی را شامل میشود زیرا هدیهدادن و هدیهگرفتن تعامل ما با دیگر انسانها را باکیفیت و ما و آنها را به هم نزدیک میکند.
اگر هدیههای مادی میتواند چنین تأثیری بر زندگی ما و افراد دیگر داشته باشد و هدیه معنوی چقدر اثرگذار خواهد بود؟ خوبی به دیگران، مهربانی، همدلی و کارهای خیر از ما چطور انسانهایی میسازد و چگونه میتواند به دیگران زندگی بهتری هدیه دهد.
در ادامه میخوانید:
- هدیهدادن در گذر زمان
- هدیه نشانه چیست؟
- هدیه معنوی یا مادی؟
- هدیه معنوی در دوران مدرن
- هدیه معنوی و خیریهها
- نیکان و هدیه معنوی
هدیهدادن در گذر زمان
وقتی از هدیهدادن صحبت میکنیم، ریشۀ حرفهایمان به تمدنهای کهن و باستانی بازمیگردد. هدیهدادن را نمیتوان از تاریخ، آداب و فرهنگ بشری جدا کرد، پیش از هرکسی این خدایان بودند که در تمدنهای باستانی هدیه دریافت میکردند. در مصر، چین و روم باستان، هنگام مناسک مذهبی اشیا گرانقیمت، غذاهای رنگین و حتی انسان و حیوان به عنوان قربانی به خدایان هدیه میشد.
گرچه پادشاهان در هدیهگرفتن دست کمی از خدایان باستانی نداشتند و به همان اندازه از حکمرانان دیگر مناطق هدیه دریافت میکردند اما بعدها در مناسبتها و جشنها افراد عادی هم به هم هدیه میدادند. هدیهها معمولاً نشاندهندۀ نیت خوب و آروزی خوشبختی، طول عمر و برکت برای دیگران بودند.
در گذر زمان هدیهدادن هیچگاه فراموش نشد، در همۀ مراسم از جشنهای مذهبی گرفته تا عروسی و تولد فرزندان، همواره هدیههایی میان افراد رد و بدل میشد، رسمی که تا امروز ادامه پیدا کرده و بازار بزرگ و پرسودی هم در حاشیه آن پدیده آمده است.
هدیه نشانه چیست؟
هر هدیهای نکته، موضوع و پیامی را در دل خود پنهان کرده است. پیامی که با توجه به نوع رابطۀ ما با افراد، از کسی به کس دیگر متفاوت است اما همواره رویکردی مثبت و محبتآمیز دارد.
هدیهدادن، اقدامی داوطلبانه برای خوشحالکردن دیگران است، وقتی ما در یک ارتباط فردی به کسی هدیه میدهیم، موضوع جبران هدیه هم وجود دارد، گرچه این کار واجب نیست اما وقتی هدیه گرفتن جبران نشود، تعادل رابطه به هم میخورد.
هدیه معنوی اما چنین شرایطی ندارد، وقتی شما چیزی را به کسی میبخشید که نیاز دارد یا از نیازمندی دستگیری میکنید، در واقع به او هدیه دادهاید اما توقعی ندارید که در مقابل هدیهای دریافت کنید، حقیقت این است که اعطای هدیه معنوی به دیگران با اهداف غیرمادی انجام میشود و ا فراد، بیشتر طالب آن هستند که در مقابل خیر و آرامش دریافت کنند و یا حتی هیچ چیزی در عوض بخشیدن یک هدیه معنوی نمیخواهند.
به هر حال هدیهدادن و هدیهگرفتن هردو خوشایند هستند و به همان اندازه که نباید در هیچکدام آنها الزامی وجود داشته باشد، نباید هم به آنها بیتوجهی کرد. خوشحالکردن دیگران مهمترین و بهترین دلیل برای هدیهدادن است، فرقی نمیکند هدیه معنوی باشد یا مادی.
هدیه معنوی یا مادی؟
هدیهدادن فقط خریدن یک کالا برای دیگران نیست، هدیه معنوی نوع دیگری از هدیه است، البته هر هدیۀ مادیای میتواند جنبۀ معنوی هم داشته باشد زیرا هدیهدادن یک رفتار انسانی است که معمولاً اهداف عمیقی را دنبال میکند.
هر فردی از دادن هدیه به دیگران هدقی دارد اما بسیاری افراد حتی هنگام خریدن اشیای معمولی، به دنبال یک هدیه معنوی هستند. این اعتقاد وجود دارد که هدیه باید خیرخواهی، دوستی و احترام ما به دیگران را نشان دهد و به همین دلیل است که هدیه معنوی از هدیه مادی مهمتر تلقی میشود.
این موضوع حتی بر هدیههایی که شرکای تجاری و سیاسی به هم اعطا میکنند هم صادق است، زیرا در چنین سطحی از روابط، معمولا ً هدیههای گرانبها هم از درک هنری، احترام و تبادل فرهنگها حکایت دارند.
عروسک بی بی نیکان / عروسک دستساز نیکان
هدیه معنوی در دوران مدرن
پس از تغییرات سیستم بانکی در دهههای گذشته و دیجیتال شدن آن، فراگیرشدن اینترنت و خریدهای آنلاین و امکان فرستادن هرچیزی به راههای دور، هدیهدادن هم تغییر کرد؛ حالا میتوان برای هرکسی در هر کجای جهان هدیه خرید و برایش فرستاد، میتوان کارتهای هدیه تهیه کرد تا افراد چیزهایی که خودشان دوست دارند را خریداری کنند. حتی میتوان کارتهای تبریک دیجیتال خرید، برای افراد فرستاد و مناسبتی را به آنها تبریک گفت.
به همین ترتیب اعطای هدیه معنوی هم به مسیری مدرن وارد شده است، حالا دیگر کارهای خیر را میتوان از طریق پلتفرمها، پرداختهای آنلاین یا حتی خرید کالا از فروشگاههای آنلاین و ارسال مستقیم آنها به خیریهها، انجام داد.
در سایتهای خیریهها، لینکهای پرداخت فوری در دسترس هستند، فروشگاههای آنلاینی در این سایتها وجود دارد که میتوان از آنها هدیه سفارش داد و حتی آنطور که خیریۀ نیکان ماموت پیشگام بوده است، در کمپین درخت شرکت کرد و برای عزیزان و دوستان درختی سفارش داد تا بدون هیچ زحمتی به نامشان کاشته شود.
همۀ این امکانها موجب شده است که دادن هدیه معنوی هم آسان شود و بتوان آن را به بهترین شکل ممکن انجام داد. حتی بدون آنکه کسی بخواهد از خانهاش خارج شود.
هدیه معنوی و خیریهها
خیریهها پل ارتباطی حامیان و مددجویان هستند، آنها به دلیل ایجاد یک سازمان نظاممند و داشتن جامعۀ هدف میتوانند هدیه معنوی که حامیان مایل به اهدای آن هستند را به دست نیازمندان برسانند و همین نکته است که آنها را به بهترین مکان برای دریافت هدیه معنوی تبدیل میکند.
اهدای هر کالایی که بتواند به زندگی نیازمندان کمک کند، مشکلی را حل کند و به وضعیت بدی پایان دهد، دادن هدیه معنوی محسوب میشود، با این حال فقط دادن کالا یا واریز پول به حساب خیریهها، هدیه معنوی محسوب نمیشود، بلکه اختصاص بخشی از وقت، استفاده از مهارتهای شخصی و حرفهای و حتی بهرهگرفتن از توان بدنی برای انجام یکی کار خیر هم در دایرۀ هدیه معنوی قرار میگیرند.
نیکان و هدیه معنوی
مؤسسۀ خیرۀ نیکان ماموت، به عنوان یک سازمان مردمنهاد که حامی خانوادههاست، تلاش میکند زندگی خوبی برای مددجویانش فراهم کند، حامیان خود را نیز فراموش نکرده است، در نیکان دوستداران کارهای خیر میتواند به شکلهای مختلف هدیه معنوی به مددجویان اهدا کنند.
اگر به اشیای تزیین و کاربردی علاقهمند باشید در فروشگاه سایت نیکان میتوانید دستسازههای مددجویان مانند عروسکهای سنتی، اکسسوریهای چرمی، دستبندهای ساختهشده از سنگ و چیزهای دیگری بیابید. چیزهایی که فرقی نمیکند برای خودتان باشند یا بخواهید به دیگران هدیه دهید، آنها به دلیل آنکه به جمع شدن مبالغی برای حمایت از مددجویان کمک میکنند، هدیه معنوی هستند.
اگر سری به اینستاگرام نیکان زده باشید، با کمپین درخت آشنا هستید، درختهایی که در این کمپین برای فروش قرار داده شدهاند هم هدیه معنوی هستند، میتوانید به نام خودتان، عزیزانتان و حتی درگذشتگان درختی بخرید و به این ترتیب هم به محیط زیست مناطقی از کشور کمک کنید و هم مبلغی را به کمک به نیازمندان اختصاص دهید.
حتی میتوانید در رویدادهای نیکانی به عنوان داوطلب حضور داشته باشید و بخشی از وقتتان را به عنوان هدیه معنوی به فعالیتهای خیریهای ببخشید.
با خیریهها همراه شوید، آنها این فرصت را برایتان فراهم میکنند داد تا هدیه معنوی شما به دست صاحبان اصلیاش برسد. برای ما در همین صفحه بنویسید که هدیه معنوی را چگونه میبینید و فکر میکنید خیریهها برای اعطای آنها به نیازمند چقدر میتوانند کمککننده باشند.
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟