شما خاص هستید؛ استعداد محنصر‌به‌فرد خود را جشن بگیرید

بررسی راه‌های شناخت و تقویت توانایی انسان‌ها به مناسبت روز جهانی «استعداد محنصر‌به‌فردت را جشن بگیر»

شما خاص و دارای استعداد محنصر‌به‌فرد هستید و باید این توانایی را جشن بگیرید؛ این جمله خلاصه تمام آن‌چیزی است که مبنای نام‌گذاری یک روز متفاوت یعنی ۲۴ نوامبر است. خلاصه اینکه، هر انسان، داستانی خاص و استعداد محنصر‌به‌فرد در درون خود دارد که باید آن را شناسایی کند و در جهت خدمت به خود و دیگران از آن بهره ببرد. به عبارت دیگر، روز جهانی «استعدادت را جشن بگیر» یادآور این حقیقت است که هر کدام از ما، با شناخت و استفاده از توانایی‌های خود، می‌توانیم تأثیر شگرفی بر زندگی دیگران و دنیای اطرافمان داشته باشیم.

با این توضیحات اما بیایید سراغ موضوع نیکوکاری برویم؛ نهادهای خیریه و موسسات نیکوکاری چگونه می‌توانند در کشف استعداد انسان‌ها نقش بازی کنند و کودکان متولدشده در مناطق محروم و خانواده‌های کم‌برخوردار را در جهت شکوفاکردن استعدادشان یاری کنند؟ مقاله پیش‌رو به این پرسش‌ها می‌پردازد و نگاهی به عملکرد موسسه خیریه نیکان ماموت در این زمینه خواهد داشت.

استعداد محنصر‌به‌فرد

چرا باید استعدادمان را جشن بگیریم؟

ماجرا ساده اما بسیار مهم است؛ بحث درباره استعداد و در نتیجه زندگی انسان است. سخن از روز جهانی «استعداد محنصر‌به‌فرد خودت را جشن بگیر» است که هر سال در ۲۴ نوامبر برگزار می‌شود.

براساس پایگاه اطلاع‌رسانی مرتبط با این روز جهانی، این نامگذاری با هدف ایجاد آگاهی جهانی نسبت به اهمیت شناخت و توسعه استعدادهای فردی پایه‌گذاری شده است. ایده‌ اولیه این روز توسط گروهی از روان‌شناسان و مربیان در آمریکا مطرح شد که معتقد بودند تمرکز بر استعدادهای فردی می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر افزایش اعتمادبه‌نفس، موفقیت شغلی و اجتماعی داشته باشد.

بررسی اخبار مرتبط با مراسم‌های رسمی چنین روزی نشان می‌دهد که معمولا در این روز برنامه‌هایی شامل کارگاه‌های کشف استعداد، روایت داستان‌های الهام‌بخش از افراد موفق و راه‌اندازی کمپین‌هایی در شبکه‌های اجتماعی برگزار می‌شود؛ شکل و جنسی از فعالیت‌های گروهی که قرار است به افراد یادآوری کند استعدادهایشان را بشناسند و به آن‌ها افتخار کنند.

استعداد محنصر‌به‌فرد

چگونه استعداد محنصر‌به‌فرد خود را کشف کنیم؟

بررسی مقالات مرتبط با چنین روزی می‌گوید که کشف استعداد، یک فرایند مداوم است و با تأمل، یادگیری و تجربه به‌دست می‌آید. کارشناسان روش‌های علمی و کاربردی زیادی را در این زمینه پیشنهاد می‌دهند که در ادامه به برجسته‌ترین و پرتکرارترین آن‌ها اشاره می‌شود:

  • تحلیل علاقه‌مندی‌ها و فعالیت‌های موردعلاقه: علاقه‌مندی‌ها اغلب نشان‌دهنده‌ استعدادهای بالقوه هستند. پژوهشی از مجله Psychology Today نشان می‌دهد که ۷۲٪ افراد با تمرکز بر فعالیت‌هایی که به آن علاقه دارند، می‌توانند استعدادهای خود را کشف کنند.
  • تست‌های استعدادیابی: ابزارهایی مانند تست گاردنر (نظریه هوش‌های چندگانه) و تست استعدادیابی کلیفتون به افراد کمک می‌کند تا نقاط قوت و استعدادهای خود را شناسایی کنند.
  • بازخورد گرفتن از دیگران: گاهی دیگران استعدادهایی در ما می‌بینند که خودمان از آن بی‌خبریم. صحبت با دوستان، همکاران یا مربیان می‌تواند دیدگاه ارزشمندی ارائه دهد.
  • آزمایش و تجربه: کشف استعداد نیازمند آزمون و خطا است. شرکت در فعالیت‌های جدید، یادگیری مهارت‌های مختلف و بررسی علایق جدید می‌تواند در این مسیر مؤثر باشد.

استعداد محنصر‌به‌فرد

همراهی نیکان با کودکان در مسیر کشف استعداد محنصر‌به‌فرد

موسسه خیریه نیکان ماموت سال‌هاست که با پویش‌های انسان‌دوستانه‌ای مانند «مهر مهربانی می‌خواهد» و «کفشدوزک» به کودکان مناطق محروم یاری می‌رساند.

این مؤسسه با تهیه لوازم‌تحریر، کفش و سایر نیازهای اساسی، به کودکان کمک می‌کند تا با امکاناتی مناسب‌تر، به مدرسه بروند و توانایی‌های خود را شکوفا کنند. اگرچه در نگاه اول، چنین پویش‌هایی در جهت رفع نیازهای ابتدایی و ضروری کودکان به نظر می‌رسد اما نکته مهم‌تر، فراهم‌آوردن زمینه پرورش و کشف استعداد این کودکان است؛ نتایج چندین تحقیق مختلف نشان می‌دهد که داشتن ابزارهای آموزشی مناسب، احتمال پیشرفت تحصیلی و کشف استعداد در کودکان را تا ۴۰٪ افزایش می‌دهد.

به عبارت دیگر، این پویش‌ها نه‌تنها نیازهای اساسی را برطرف می‌کنند بلکه جرقه‌ای در مسیر آینده کودکان روشن می‌کنند.

کمک به افراد آسیب‌دیده برای جشن‌گرفتن استعداد خود

گروه‌هایی از جامعه معمولا نادیده گرفته می‌شوند و امکان شناخت و پرورش استعداد خود را ندارند؛ مثلا افراد دارای سوءپیشینه. به عبارت دیگر افراد دارای سوءپیشینه حتی پس از رهایی از آن پیشینه نامناسب، اغلب با چالش‌های جدی در زمینه شغلی و اجتماعی روبه‌رو هستند.

موسسه خیریه نیکان ماموت، با برنامه‌های حمایتی خود، کمک می‌کند تا این افراد با کشف استعدادهایشان، زندگی جدیدی را آغاز کنند.

یکی از برنامه‌های این موسسه، حمایت از کسب‌وکارهای کوچک افراد آسیب‌دیده است. برای مثال، یکی از کارآفرینانی که با کمک این موسسه توانست کارگاه خیاطی خود را راه‌اندازی کند، اکنون توانسته چندین نفر دیگر را نیز استخدام کند. این رویکرد نه‌تنها به احیای زندگی افراد کمک می‌کند بلکه جامعه را به سوی همدلی و عدالت سوق می‌دهد.

استعداد محنصر‌به‌فرد

 

خودکفایی خانواده‌های نیکان برای کشف استعدادهای کودکان

اگرچه پیش‌تر درباره نقش پویش‌های نیکان در جهت پرورش استعداد کودکان توضیحاتی ارائه شد اما خودکفایی خانواده‌های تحت‌پوشش این موسسه هم جنبه متفاوتی از این فرایند است.

موسسه خیریه نیکان ماموت، طی ۱۴ سال فعالیت، بیش از ۶ هزار خانواده را به مرحله خودکفایی رسانده است. شاید ندانیم اما خودکفایی خانواده‌ها، به کودکان آن‌ها فرصت می‌دهد که به‌جای دغدغه معیشت، بر روی یادگیری و کشف استعدادهای خود تمرکز کنند.

به بیانی دیگر، این اقدامات، نمونه‌ای از سرمایه‌گذاری اجتماعی است که می‌تواند الگوی سایر نهادهای خیریه باشد. توانمندسازی خانواده‌ها تأثیر مستقیمی بر رشد و موفقیت نسل آینده دارد و بستری برای کشف استعدادهای نهفته فراهم می‌کند.

استعداد محنصر‌به‌فرد

جمع‌بندی: بیایید با شناخت خود، به ساخت دنیای بهتر کمک کنیم

در جمع‌بندی این مقاله باید به آثار چنین فعالیت‌هایی پرداخت؛ اینکه اگر همه انسان‌ها استعداد خود را کشف و جشن بگیرند، چه آینده‌ای در انتظار کره زمین خواهد بود؟

در پاسخی ساده باید گفت که روز جهانی «استعدادت را جشن بگیر» فرصتی برای تأمل و خودشناسی است. هر کدام از ما، با کشف و پرورش استعدادهایمان، می‌توانیم گامی در مسیر بهبود زندگی خود و دیگران برداریم.

علاوه‌براین تلاش موسسات خیریه مانند نیکان ماموت نشان می‌دهد که با همدلی و توجه به نیازهای دیگران، می‌توان دنیای بهتری ساخت. خلاصه‌ اینکه: بیایید امروز را به جشن گرفتن استعدادهای خود و دیگران اختصاص دهیم و تغییری کوچک اما مؤثر در جهان ایجاد کنیم.

نظرات

نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
نام و نام خانوادگی
موبایل
نظر شما