روز جهانی آرزو
آخرین بار کی آرزو کرده اید؟ تولد قبلی تان بود؟ تا به حال برای دیگران هم آرزو کرده اید؟ مثلاً برای آدم عزیزی که بیماری سختی دارد. آرزوها شکل های مختلفی دارند، بی نهایت موضوع وجود دارد که آدم ها آنها را می خواهند و دوست دارند به آنها برسند. نکته اینجاست که هیچ آرزویی بر آرزوی دیگر ارجحیت ندارد، به همۀ آنها مهم هستند. کسی وجود ندارد که آرزویی نداشته باشد، آرزوداشتن امید به زندگی است و روز جهانی آرزو، روز امیدواری و عشق به زندگی است.
هر سال 29 آپریل بهعنوان روز جهانی آرزو جشن گرفته می شود. این مناسبت را بنیاد «Make-A-Wish» یا «آروز کن!» پایه گذاری کرده است، سازمانی که بر تحقق آرزوهای کودکان بیمار لاعلاج تمرکز دارد. این جشنی است که همۀ بزرگسالان و کودکان از آن لذت می برند. گرچه همۀ آرزوهایی که در رویدادهای مربوط به این روز مطرح می شوند، برآورده نمی شوند، شگفت زده خواهید شد اگر بدانید، از زمان معرفی این روز تا کنون بیش از نیم میلیون آرزو برآورده شده است.
تاریخچه روز جهانی آرزو
تقریباً غیرممکن است که فردی را بدون آرزو پیدا کنید. هر کس آگاهانه یا ناآگاهانه، قبلاً چیزی را آرزو کرده است. آرزو کردن به یک گروه سنی خاص محدود نمی شود، زیرا همۀ مردم در آرزوی چیزی هستند. بچه ها هم آرزوی چیزی دارند. همانطور که افراد در انتخاب هایشان متفاوت هستند، آرزوهایی که می کنند نیز متنوع است.
روز جهانی آرزو برای اولین بار در 29 آوریل 2010 جشن گرفته شد. این مناسبت از داستان تکان دهندۀ یک بیمار کم سن و سال مبتلا به سرطان خون در سال 1980 الهام گرفته شده است. کریستوفر جیمز گریسیوس پسری هفت ساله و با روحیه بالا بود که با سرطان خون مبارزه می کرد. با این حال، حتی با وجود بیماری، یکی از آرزوهای کریستوفر این بود که افسر پلیس شود.
او نمی دانست که پلیس آریزونا آرزویش را برآورده خواهد کرد. در تاریخ 29 آپریل 1980، آرزوی پسر کوچک به حقیقت پیوست، او یک افسر پلیس شد و تنها فردی بود نشان D.P.S را به صورت افتخاری دریافت کرد. شادی آن رویداد برای پسر کوچک توصیف ناپذیر بود. این رویداد توجه افراد خاصی را به خود جلب کرد و استقبال از آن چنان زیاد بود که سازمانی برای برآورده کردن آرزوهای کودکان تشکیل و 29 آپریل به مناسبتی جهانی بدل شد.
اولین جشن روز جهانی آرزو، سی امین سالگرد روزی بود که آرزوی زندگی کریستوفر برآورده شد و از آن زمان تاکنون، بسیاری از آرزوهای شگفت انگیز کودکان، توسط بنیاد برآورده شده است. فقط در سال 2010، در مجموع 198هزار آرزو برآورده شد. یکی از آرزوهای جسورانهای که توسط این بنیاد برآورده شد، این بود که کوشی چیراگ نه ساله را به یک شاهزاده خانم تبدیل کنند.
جدول زمانی روز جهانی آرزوها
1980؛ تحقق نخستین آرزو
آرزوی کریستوفر گریسیوس برای تبدیل شدن به یک افسر پلیس در این روز برآورده شد، روریدادی که الهام بخش ایجاد بنیاد «آرزو کن» بود.
1981؛ اولین فعالیت بنیاد
این بنیاد در اولین فعالیت رسمی خود آرزوی فرانک باپسی سالازار را برآورده کرد.
1993؛ بنیاد «آرزو کن» بینالمللی شد
بنیاد «آرزو کن» فعالیت های خیریه خود را در خارج از مرزهای ایالات متحده گسترش داد.
2010؛ اولین روز جهانی آرزو
پس از تعیین 9 آپریل به عنوان روز جهانی آرزو، اولین روز جهانی آرزو جشن گرفته شد.
چگونه می توان روز جهانی آرزوها را گرامی داشت؟
برای جشن گرفتن یک رویداد بینالمللی مثل روز جهانی آرزو، راه های بسیاری وجود دارد، هر کسی با قدرت خلاقیت و البته علاقهاش می تواند راهی برای این کار پیدا کند.
برای خودت یا کسی آرزو کن
به وب سایت بنیاد «آرزوکن» بروید. یک فرم آرزو برای فرزندتان یا شخص دیگری پر کنید. چه کسی می داند؟ شاید این آرزو برآورده شود.
آرزوی کسی را برآورده کنید
اگر امکانش را دارید و کسی را می شناسید که آرزویی دارد، سعی کنید او را به آرزویش برسانید. شک نکنید که به طرز هیجانانگیزی احساس رضایت خواهید کرد.
به خیریه ها کمک کنید
خیریه های بسیاری برای برآرودن آرزوی ودکان فقیر تلاش می کنند و هر سال در روزهای نزدیک به سال نو یکی از آرزوهای آنان را برآورده می کنند. همراه شدن با این خیریه ها باعث می شود در خوشحالی کودکانۀ آنان سهیم شویم و امید را در زندگی شان جاری سازیم.
با بنیاد «آرزوکن» آشنا شوید
با اینکه ماهیت بنیاد روشن است اما در روز جهانی آرزو می توانید داستان برآورده کردن آرزوهای کودکان از سوی این بنیاد را بخوانید تا متوجه شوید که رسیدن کودکی به آرزویش چه اندازه می تواند شگفت انگیز باشد. این کار موجب خواهد شد که قدم پیش بگذارید و شما هم برای رساندن کودکی به آرزویش تلاش کنید.
یک فیلم ببینید
برنامه های تلویزیونی و فیلم های زیادی وجود دارند که داستان برآورده شدن آرزوها را می گویند. برای روز جهانی آرزو، فیلمی بهتر از The Fault in our Stars (تقصیر ستارگان بخت ما) برای روز جهانی آرزو پیدا نمی شود. این یک فیلم درام عاشقانۀ آمریکایی است که در سال 2014 منتشر شد و داستان یک بیمار سرطانی 16 ساله به نام هیزل گریس لنکستر است را روایت می کند. او در یک گروه حمایتی مبتلایان به سرطان با بیمار سرطانی دیگری به نام آگوستوس واترز آشنا می شود. آنها عاشق هم می شوند و با هم به سفری باورنکردنی و در عین حال دلخراش می روند.
ارتباط این فیلم با آرزو کردن چیست؟ در فیلم، یک سازمان تخیلی به نام «جنیز» وجود دارد که بسیار شبیه بنیاد «آرزو کن» است. این سازمان به هیزل و آگوستوس کمک می کند که با هم راهی آمستردام شوند تا هیزل بتواند نویسندۀ مورد علاقهاش را ملاقات کند.
به آرزوهای اعضای خانوادهتان اهمیت دهید
آخرین پیشنهاد برای روز جهانی آرزو این است که یک باکس آرزو برای خود و خانواده تان بسازید. می توانید همۀ اعضای خانواده را تشویق کنید که آروزهای خود را روی یک تکه کاغذ بنویسند و کاغذ را داخل شیشه بیندازند. یک آرزو، یک تکه کاغذ – این قانون است! شما و دیگران می توانید در زمانی که هیچ کس دیگری در اطراف نیست، مخفیانه کاغذهای آرزو را ببینید و سعی کنید آرزوی یکی دیگر از اعضای خانواده را برآورده کنید. این کار هم هیجان انگیز است هم به اعضای خانواده فرصتی می دهد تا برای تحقق آرزوی دیگران کاری انجام دهند.
پنج واقعیت جالب دربارۀ آرزو کردن
1.یونانی ها به آن شکل دادند
گفته میشود یونانیها از اولین کسانی هستند که با دمیدن شمع آرزو می کردند.
2.محبوب ترین کار هنگام آروزکردن
فوت کردن شمع تولد محبوب ترین راه برای آرزو کردن است.
3.آرزوها را میتوان به حقیقت تبدیل کرد
اتفاق نظر این است که با کار سخت، اراده و پشتکار، بسیاری از آرزوها می توانند محقق شوند.
4.با رسانه ارتباطی ندارد
تحقق آرزوها و غیره هیچ ربطی به کیک تولد، ستاره های دنبالهدار یا دیگران ندارد.
5.همه آنها را می سازند
متداول ترین آرزوها برای سلامتی، ثروت، دوستان، موفقیت و چیزهای خوب زندگی است و هرکسی آرزویی در زندگی دارد.
چرا روز جهانی آرزو مهم است؟
روز بخشش است
روز جهانی آرزو در درجه اول با برآوردن خواسته های مردم جشن گرفته می شود و نوعی بخشش است. بسیاری می گویند که بخشندگان هرگز چیزی در زندگی کم ندارند.
باعث ایجاد امید می شود
کودکانی که زندگی سختی دارند، وقتی به خواسته های خود می رسند یا می بینند که خواسته های دیگران برآورده می شود، همیشه بارقۀ امیدی را تجربه می کنند. ببینید چگونه می توانید در این روز امیدی ایجاد کنید، این کار خیلی مهمی است.
چند سؤال متداول
چگونه آرزو کنیم؟
آرزوکردن چیزی نیست که نیاز به آموزش داشته باشد. گاهی اوقات، می تواند به سادگی بیان برخی از دلخواه ترین افکار باشد. گاهی هم ممکن است یه رویای بزرگ برای همۀ جهان باشد که به صورت یک آرزوی جمعی تصور شود. هر طور که این کار را انجام دهید، آرزو کردن عموماً بیانگر تمایل فرد به داشتن چیزی یا بودن در وضعیتی خاص است.
بنیاد «آرزوکن» در چند کشور کار می کند؟
در حال حاضر بنیاد «آرزوکن» در حدود 50 کشور در پنج قاره فعال است، اما با استقبالی که از اهداف این بنیاد شده است، دور از انتظار نیست که در سال های آینده، خدمات آنها در کشورهای بیشتری گسترش یابد.
چه کسی بیشترین آرزو را برآورده کرده است؟
در فهرست افراد مشهور، جان سینا سوپراستار هالیوودی، با بیش از 600 آرزو بیشتر از هر کسی خواستههای کودکان را برآورده کرده است.
خیریۀ نیکان ماموت و آرزوی کودکان
خیریهها در هر کاری که می کنند آرزوی کسی را برآورده می کنند، فرقی نمی کند خانه ای بسازند یا پدر و مادری را صاحب شغل کنند. آنها با کمک حامیانشان خواستهها و نیازهای مددجویان را پیدا می کنند و شرایط را به شیوه ای فراهم می کنند که این برآورده شدن این خواستهها باعث داشتن یک زندگی خوب برای مددجویان شود.
مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت به عنوان حامی خانوادهها در شاخههای هشتگانۀ خود برای اعتلای همۀ ابعاد زندگی خانواده نیازمند تلاش میکنند و به این ترتیب مددجویان را به خواستههایشان و گاهی هم آرزوهایشان میرساند.
با این حال مؤسسۀ نیکان هر سال در آستانۀ سال نو فهرستی از آرزوهای کودکان مددجو تهیه میکند و با کمک حامیان خود این آرزوها را به عنوان هدیۀ سال نو برآورده میسازد.
دیدن چهرۀ خوشحال این کودکان، بهترین هدیه برای نیکانیهاست، آنها گرچه مدتها آرزوی داشتن یک اسباببازی، لپتاپ یا حتی رفتن به شهربازی را در دل داشتهاند اما به لطف حامیان نیکان، شادی دستیافتن به خواستههایشان را تجربه میکنند و اینگونه، امید به داشتن یک زندگی خوب در دل آنها پدید میآید.
شما چطور؟ آیا تا امروز که روز جهانی آروز است تلاش کردهاید آرزوی کسی را برآورده کنید یا او را در راه رسیدن به این آرزو یاری رسانید؟ فکر میکنید این کار در حال اکنون و آیندۀ دیگران چه تأثیری دارد؟ این موضوع را از طریق باکس زیر و یا اینستاگرام نیکان با ما در میان بگذارید.
نظرات
نظر شما در مورد این مطلب چیست؟