حامی شوید

جنسیت انتخاب کنید
  • انتخاب کنید
  • خانم
  • آقا
اختیاری
میزان تحصیلات انتخاب کنید
  • انتخاب کنید
  • زیر دیپلم
  • دیپلم
  • فوق دیپلم (کاردانی)
  • لیسانس (کارشناسی)
  • فوق لیسانس (کارشناسی ارشد)
  • دکتری
  • دکتری تخصصی
اختیاری
اختیاری
اختیاری

خیریه‌ ها پل ارتباطی مردم و مددجویان هستند، این موضوع را می‌توان به راحتی از شیوۀ کار آن ها متوجه شد. به طور کلی بدون کسانی که توان مالی، امکانات و زمان خود را به کارهای عام‌المنفعه اختصاص دهند، خیریه‌ ها کار زیادی نمی‌ توانند برای کمک به نیازمندان انجام دهند و همین موضوع نشان می‌دهد که جذب کمک خیرین تا چه اندازه می‌ تواند برای این مؤسسه‌ ها مهم و راهبردی باشد.

در حقیقت خیریه‌ ها باید یک شبکۀ پویا و فعال از حامیان و داوطلبان تشکیل دهند تا بتوانند خدماتشان را مستمر ارائه کنند و خللی در روند کارشان ایجاد نشود. با این حال سؤال‌ های بسیاری مطرح است؛ اساساً چرا خیرین کار خیر انجام می‎دهند؟ چگونه می‌توان آن ها را به فعالیت‌ های یک خیریه جذب کرد و همراه نگه داشت؟ چه چیز حمایت و کمک خیرین از خیریه‌ ها را حفظ می‌کند و سؤالاتی از این قبیل.

برای پاسخ به این سؤال‌ها، راهی جز بررسی دوبارۀ فعالیت خیریه‌ ها و شیوه‌ های حمایت و کمک خیرین از آن ها وجود ندارد، موضوعی که در این مقاله به آن پرداخته‌ایم.

حامی شوید

حمایت خیرین از خیریه‌ ها چه دلیلی دارد؟

پیش از بررسی این موضوع لازم است به خودمان یادآوری که که انسان‌ ها همیشه کمک به دیگران را دوست دارند و به دنبال آن هستند. انسان‌ ها به دنبال داشتن یک زندگی اجتماعی هستند و وقتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند، باری حفظ این ارتباط ناگزیرند که مسئولیت‌ پذیری اجتماعی داشته باشند.

همین احساس است که موجب می‌شود افراد نه‌ فقط با اطرافیان خود مهربان باشند بلکه به دیگران نیز در صورت لزوم یاری رسانند. فرقی ندارد سیل و زلزله آمده باشد یا کسی در خیابان به کمک نیاز داشته باشد، آدم‌های بسیاری هستند که در چنین شرایطی دوست دارند نیکوکاری کنند.

این گروه از افراد دوست دارند در زندگی دیگران مؤثر باشند و کار کنند که دیگران در وضعیتی بهتر و آرام‌تری  زندگی کنند. این کار البته بر سلامت روان خیرین هم تأثیر بسیای دارد و موجب می‌شود که آنان به خودشان افتخار کنند، احساس خوبی داشته باشند و عملکرد خود در زندگی لذت ببرند.

این یکی از نکاتی است که خیریه‌ ها هم باید آن را درنظر داشته باشند، به این معنا که فعالیت‌ های نیکوکاری مؤسسۀ خود را به کلی پیش ببرند که افراد از همکاری با آن ها لذت ببرند و کار خیر برایشان دوچندان خوشایند باشد.

نقش حمایت خیرین و کار خیر در جامعه

همکاری با خیریه‌ ها، کمک به هر کسی که نیازی دارد و به طور کلی نیکوکاری از سوی تمام ادیان، شیوه‌ های فکری در سراسر جهان توصیه شده است و ریشه در کهن ترین روز های زندگی بشر دارد. بعضی نیکوکاری را مایۀ رستگاری می‌شمارند، برخی معتقدند که سلامت روح و روانشان به آن وابسته است و گروه دیگری باور دارند که توانمندی و سلامتی همۀ انسان‌ ها جامعۀ بهتری برای زندگی همگان می‌سازد. با هر عقیده و منشی، شرکت در کار خیر نزد مردم بسیار پسندیده است و حمایت خیرین از مؤسسه‌ های نیکوکاری، آنان را در نظر دیگران دوست‌ داشتنی جلوه می‌دهد.

حمایت خیرین از کارهای خیر از آن جهت اهمیت دارد که موجب می‎شود همۀ افراد جامعه زندگی به دور از رنج و بیماری را تجربه کنند. چنین وضعیتی به داشتن مردمی کاراتر و جامعه‌ ای بهتر می‌انجامد.

ایجاد اشتغال، کمک به تحصیل کودکان، تهیۀ مسکن و ساخته شدن بیمارستان‌ ها، مدرسه ها، جاده‌ ها و هرچیز دیگری که زندگی را برای مردم آسان و ثمربخش می‌کند، چنان تأثیر پایدار و مثبتی دارد که به هیچ عنوان نمی‌توان از آن چشم‌ پوشی کرد. به همین دلیل است که همراهی خیرین و حمایت آنان از کارهای خیر مهم است، مردم بسیاری می‌توانند به یک زندگی خوب دسترسی داشته باشند و پس از مدتی مستقل و خودکفا به زندگی ادامه دهند.

حامی شوید

حمایت خیرین آگاهانه است؟

ما در دورانی زندگی می‎کنیم که آگاهی از آنچه انجام می‌دهیم، کلید پیروزی‌ مان به شمار می‌‎ آید. بی‌شک خیرینی که می‌خواهند در یک کار خیر همراه شوند، باید بتوانند خیریه را به‌ خوبی بشناسند و از اثربخشی کمک‌ هایشان اطمینان حاصل کنند.

نکتۀ مهم آن است که خیرین همواره با هدف‌ های مشخص و به نیت‌ هایی معلوم، به خیریه‌ ها کمک می‌کنند. آنان کمک‌ هایشان را براساس علاقه و دغدغه‌ های شخصی خودشان انتخاب می‌کنند و همیشه پیگیر این موضوع هستند که کمک‌ هایشان متناسب با دغدغۀ آنان، هزینه شود.

خیرین همواره به دنبال چنین شفافیتی هستند و این نکته‌ سنجی آنان موجب می‌شود که خیریه‌ ها هم تلاش کنند همواره گزارش‌ های دقیقی به خیرین ارائه کنند و به آنان اطمینان دهند که کمک‌ هایشان در جای درست و البته به موقع صرف شده است.

نیکان و حمایت خیرین

مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت بیش از 13 سال است که با حمایت و کمک خیرین، تلاش کرده است زندگی بهتری را برای مددجویانش فراهم کند.

در این سال‌ ها نیکان در هشت شاخه برای مددجویانش فعالیت کرده است، معیشت، اشتغالزایی، آموزش و تحصیل، دارو و درمان، مسکن، بحران، تهیۀ لوازم رفاهی-اداری و محیط زیست همان موضوعاتی هستند که نیکان آن ها را دنبال کرده است تا بتواند دنیایی شاد و سرشار از سلامتی برای مددجویانش بسازد.

در این میان کمک خیرین و همراهی داوطلبان همچون روح در تن نیکان زندگی‌ بخش بوده است. اگر سری به اینستاگرام نیکان بزنید، خواهید دید که خیرین چگونه در همۀ رویدادهای نیکانی حاضر هستند و به ساختن زندگی بهتر برای مددجویان این مؤسسۀ خیریه کمک می‎کنند.

خیران می‌دانند که کارهایشان چه اندازه ثمربخش است، بسیاری از آن ها همکاری با نیکان را یکی از برنامه‌ های روتین خود می‌دانند، بسیاری برای اجرای طرح‌ ها و کمک به نیازمندان پیش‌ قدم می‌شوند از  هرچه در توان دارند برای انجام کارهایی فراموش‌ نشدنی کمک می‌گیرند.

از آن سو، نیکان به عنوان خیریۀ حامی خانواده‌ ها همواره قدردان حمایت ها و کمک خیرین خود بوده است و آنان را بخشی از خانوادۀ بزرگ نیکان می‌داند. شفافیت نیکان در ارائۀ گزارش‌ های ماهیانه و سالانه و اطلاع‌ رسانی درست و به‌ موقع از اجرای برنامه‌ ها و طرح‌ ها موجب شده است که کمک خیرین بدون هیچ نگرانی و ابهامی با نیکان همراه شوند و کمک به داشتن دنیایی بهتر را سرلوحۀ کارهایشان قرار دهند.

شما دربارۀ شیوه‌ های حمایت خیرین چه فکر می‎کنید؟ به نظر شما بهتر است که آنان حامی یک مددجوی مشخص باشند یا طرحی را خودشان پیشنهاد دهند؟ به نظر شما بدون کمک خیرین، وضعیت افرادی که توان کافی برای یک زندگی خوب ندارند چگونه خواهد بود؟ خوشحال خواهیم شد اگر نظران خود را از کادر پایین همین مطلب با ما درمیان بگذارید.

 

 

از گرفتاران این گلشن چه می پرسی که من                همچو سرو آزادگان را پای در گل یافتم

صائب افتادم ز راه بدگمانی درگناه                             نفس خود را تا به کار خیر مایل یافتم

در خیریه نیکان حامی شوید

همه ی ما می دانیم که روزگار سختی شده، در این زمانه که همگان به حق برای زندگی بهتر خود می جنگند، افرادی هستند که دیگری را بر خود مغتنم شمرده و برای بهبود زندگی آنان از جان و مال و روح خود هزینه می کنند…
اگر شما نیز از این دسته اید، حامی شوید …

به یاد داشته باشید که کمک به نیازمند تنها تامین هزینه های زندگی نیست، نیاز ما همفکری، همدلی و همراهی شماست…

“نیکان شمایید”