اشتغال‌زایی

اشتغال‌زایی و رفع بیکاری از مهم‌ترین مسائل جامعه هستند و دهه‌هاست ذهن صاحب‌نظران و مسئولان را به خود مشغول کرده‌اند. برای رفع مشکل بیکاری، باید زیرساخت‌های اصولی ایجاد شود و به اشتغال جوانان بودجه کافی اختصاص یابد. از سوی دیگر بخش‌ خصوصی یعنی کارآفرینان و مؤسسات خیریه مانند مؤسسه نیکان نیز نقش پررنگی در افزایش اشتغال زایی دارند. معضل شغل، فقط بخش خاصی از یک جامعه را درگیر خود نمی‌کند و بر همه بخش‌ها و عموم مردم تأثیرگذار است.


اشتغال‌زایی

موانع اشتغال‌زایی

همان‌طور که گفتیم، اشتغال‌زایی نیازمند اجرای زیرساخت‌هایی است که بیشتر آنها برعهدۀ دولت است. طرح‌های حمایت فوری، پشتیبانی مادی و معنوی از کارآفرینان، سیاست‌گذاری‌های درست و به‌جا برای توجه به اشتغال، فرهنگ‌سازی اجتماعی، پرورش نیروهای زبده و با تجربه، فراهم‌کردن بستر آموزش نیروهای کار و مواردی از این دست، ۱۰۰ درصد جزو وظایف دولت است. اگر هر کدام از این وظایف ناقص انجام شود یا مورد بی‌توجهی قرار گیرد، بخش اشتغال با مشکل مواجه خواهد شد. علاوه بر این، موارد کلی‌تر همچون نابسامانی اقتصاد و وجود فساد اقتصادی نیز در بروز چنین مشکلاتی اثرگذار خواهد بود.

باید به این نکته نیز توجه کرد که فقط دولت دلیل نابسامانی‌های حوزۀ اشتغال نیست؛ بلکه گاه کارجویان نیز به دلیل توقعات نابه‌جا و مواردی چون بی‌‎انگیزگی، نداشتن خلاقیت، نداشتن قدرت تصمیم‌گیری و بی‌اعتمادی، اشتغالزایی را دچار مشکل می‌کنند. در همین راستا مؤسسه نیکان با طرح‌‌ریزی برنامه‌های عمیق و حساب‌شده در راستای اشتغال جوانان توانسته بخش عمده‌‌ای از مشکلات کشور در زمینۀ بیکاری جوانان را حل کند؛ این خیریه اشتغال زایی در موارد مختلف توانسته افراد کم‌بضاعت زیادی را مشغول به کار کند تا به مرحلۀ خودکفایی برسند.

موانع اشتغال زایی

چند قدم مهم در اشتغال‌زایی

مشکلات اشتغال‌زایی فقط وجود موانع در ایجاد شغل‌‎های جدید نیست، این نکته نیز مهم است که پیش از هر کاری باید درباره این موضوع در اینترنت تحقیق و با اصناف و کارشناسان این حوزه مشورت کنیم. همچنین باید پتانسیل‌های بخش اشتغال و کار آفرینی را بشناسیم.

نیازسنجی در اشتغال زایی

نیازسنجی موضوع مهم دیگری است که در این مسیر باید آن را مدنظر قرار دهیم. به‌عنوان مثال اگر قرار است محصولی تولید کنیم، نخستین کار ما باید تحقیق دربارۀ نیاز بازار به آن محصول باشد. این جمله یعنی چه؟! یعنی باید بررسی کنیم بازار داخلی و خارجی، چه میزان به این محصول نیاز دارد و بازار فروش آن در چه سطحی قرار می گیرد. این کار در واقع سنجش ریسک تولید محصول در قدم اول است.

اشتغالزایی جوانان

امکان سنجی در اشتغال‌زایی

قدم بعدی در کارآفرینی و اشتغال‌زایی امکان سنجی است؛ گاه محصولی وجود دارد که ریسک تولید آن پایین است، یعنی جزو اولویت‌های اولیه بازار داخلی و خارجی است، ولی امکان تولید آن وجود ندارد. در چنین شرایطی با توجه به اینکه بسترهای مورد نیاز باید برای تولید آماده باشند، زمینه‌های مورد نیاز برای تولید یا صادرات آن وجود ندارد.

تهیه یک طرح جامع کمک کننده به پیشرفت روند کار

مورد بعدی، تهیۀ یک طرح جامع از پرسش‌وپاسخ‌هایی است که به پیشرفت روند کار، کمک می‌کنند. پرسش‌هایی مثل امکانات در دسترس، برآوردهای مالی و میزان هزینه‌ای که باید در نظر گرفته شود، ارگان‌هایی که باید با آنها همکاری کرد، زودبازده‌بودن یا دیربازده‌بودن، میزان ریسک تولید و غیره. در نهایت بعد از در نظر گرفتن تمام این موارد و بررسی آن ها باید بدون ترس از شکست و با توکل به خداوند اولین قدم را برای کار برداشت.

حضور متخصصان در اشتغال‌زایی

نکتۀ قابل توجه این است که در تمام مراحل ذکر شده، داشتن نگاه تخصصی برای انجام کار، باعث رشد و رونق طرح‌‌های اشتغال می‌شود. در واقع نبود تخصص می‌تواند تمام مراحل طرح را با شکست مواجه کند، در نتیجه حضور متخصصان در تمام مراحل کار ضروری است. نکتۀ بارز مؤسسۀ خیریۀ نیکان، حضور متخصصان در این عرصه است، موضوعی که باعث شده طرح‌های اشتغال برای کمک به نیازمندان به بهترین شکل ممکن اجرا شود.

اشتغال زایی

استفاده از وام‌های اشتغال و کارآفرینی

دولت می‌کوشد، با اعطای تسهیلات ویژه و پشتیبانی مادی و معنوی از کارآفرینان و تولید کننده‌ها، به گسترش هر چه بیشتر صنایع، کشاورزی، تجهیزات و اقتصاد کشور کمک کند. کارآفرینان با ارائۀ طرح‌های توجیهی خود به بنگاه‌های اقتصادی و بانک‌ها و ارائۀ مدارک مورد نیاز، برای دریافت این تسهیلات اقدام می‌کنند. سود دریافتی توسط بانک به سه نوع شهرهای زیر 10هزا نفر با سود ۱٠ درصد، عشایر و روستاییان با سود ۶ درصد و سود تسهیلات عشایری و روستایی مرزنشینان، ۴ درصد است.

استفاده از وام های اشتغال و کارآفرینی

راهکار سازنده برای اشتغال‌زایی

سه راهکار برای اشتغال‌زایی بهتر وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها، به کمترشدن مشکلات این حوزه کمک کرد. در اولین نوع، با ایجاد انجمن و جمع‌کردن گروهی از کاربران هدف و کسانی که به محصول تولیدیمان نیاز دارند، می‌توان با ایجاد اعتماد و دوستی، افزایش موفقیت در فروش را انتظار داشت.

مورد بعدی، استفاده از مربیان و آموزش دهنده‌هاست تا با آموزش کارآفرین را در زمینۀ شغلی مورد نظر او از ضررهای احتمالی جلوگیری شود. مورد آخر نیز استفاده از خلاقیت و راه‌های جدید، برای بر طرف‌‌کردن کمبودهای شغلی و به طبع آن افزایش کیفیت فروش و افزایش موفقیت است.

سخن پایانی

اشتغال‌زایی و کارآفرینی دو جزء جدانشدنی یکدیگر هستند؛ از گذشته تا امروز، یکی از معضلات جدی جامعه، موضوع اشتغال و کسب‌وکار بوده است زیرا معضل اشتغال، تمام اعضای یک جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دولت موظف است، با برنامه‌ریزی‌های صحیح و اجرای اصولی آنها به جامعه برای ایجاد شغل کمک کند زیرا اگر به این بخش مهم بی‌توجهی شود، رکود اقتصادی شدید و مشکلات متعدد ناشی از بیکاری، در جامعه بیش از پیش به چشم خواهد آمد.

خیریه نیکان، یکی از مؤسساتی است، که در زمینۀ اشتغالزایی و خدمت به اقشار کم‌بضاعت و ضعیف جامعه، نقش بسزایی دارد و به وسیلۀ تولید و ارائۀ محصولات متعدد، این کار مهم را انجام می‌دهد و در این مسیر به حمایت شما نیاز دارد؛ به همین دلیل با آگاهی از اینکه خدمات مؤسسات خیریه به نفع تمام افراد جامعه به خصوص اقشار آسیب‌دیده است، می‌توانید با سهیم‌شدن در کارهای خیر یا با خرید محصولات متنوعش این خیریه، آن را در این امر یاری کنید.