نیکان عضو جدید شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد

مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت، به عنوان مقام مخصوص مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد انتخاب شد. حضور در جمع سازمان‌های بین‌المللی دیگر این امکان را به نیکان می‌دهد که با سازمان‌های هم‌سو با خود همکاری کند. کسب مقام مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد از سوی مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت امکان اطلاع‌یافتن و شرکت در تمام جلسات برگزار شده در بخش خیریه‌های این شورا را به این مؤسسه می‌دهد.

در این جلسات خیریه‌های عضو این مجمع به فراخور حوزۀ فعالیت خود و موضوع جلسه برگزارشده، به صورت حضوری در سازمان ملل یا به صورت آنلاین حضور دارند که بستر هم‌فکری و همکاری و استفاده از تجارب یکدیگر را برای سازمان‌های خیریه عضو ایجاد می‌کند.

در ادامه می‌خوانید:

اکوسوک چیست؟

شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد با نام کوتاه اکوسوک (ECOSOC) یکی از شش رکن اصلی سازمان ملل متحد است که فصل دهم منشور ملل متحد به آن اختصاص دارد. این شورا مسئولیت توجه و رسیدگی به امور اجتماعی، اقتصادی و امور مربوط به ۱۵ آژانس تخصصی و هشت کمسیون عملکردی و پنج کمیسیون منطقه‌ای سازمان ملل را به عهده دارد.

 اکوسوک به عنوان انجمن مرکزی بحث در مورد مسائل اقتصادی و اجتماعی و بین‌المللی و تدوین توصیه‌های سیاستی خطاب به کشورهای عضو و سیستم سازمان ملل متحد است و ۵۴ عضو دارد. علاوه بر عضویت چرخشی ۵۴کشور عضو سازمان ملل متحد. بیش از ۱۶۰۰ سازمان غیردولتی دارای وضعیت مشورتی با شورا برای مشارکت در کار سازمان ملل هستند.

اکوسوک چیست؟
شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد

تاریخچۀ اکوسوک

نخستین نشست اکوسوک ۲۳ ژانویه ۱۹۴۶ در چرچ هاوس، لندن برگزار شد. از آن پس شورا هر سال شماری نشست سازمانی برای برنامه‌ریزی و تهیۀ دستور کار و یک نشست محتوایی یک‌ماهه در ماه ژوئیه برای بررسی مسائل، در دستور کار خود قرار داده‌است. هم‌چنین شورا از سال هر سال ۱۹۹۸در ماه آوریل نشستی با حضور وزرای اقتصادی کشورهای عضو بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول برگزار می‌کند.

اعضای شورا از بین ۵ منطقۀ جغرافیایی سازمان ملل برای یک دوره سه ساله از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخاب می‌شوند.

نمایندگان دولتی ایران هم‌اکنون در این شورا ناظر هستند. شورای اجتماعی و اقتصادی به عنوان مرکزی برای گفتگو دربارۀ مسائل اقتصادی و اجتماعی بین‌المللی و تدوین سیاست‌های پیشنهادی به اعضاء و مجموعۀ سازمان ملل متحد عمل می‌کند.

شمار اعضای شورا در آغاز ۱۸ کشور بود که به علت افزایش اعضای سازمان ملل، منشور با دو تغییر این شمار را افزایش داد. با نخستین تغییر تعداد اعضای شورای اقتصادی و اجتماعی به ۲۷ دولت در ۱۹۶۵ و با دومین تغییر در ۱۹۷۴ این شمار به ۵۴ دولت رسید.

کرسی‌های شورا بر اساس مناطق جغرافیایی تقسیم شده که ۱۴ کرسی به کشورهای آفریقائی، ۱۱ کرسی به کشورهای آسیایی، ۶ کرسی به کشورهای اروپای خاوری، ۱۰ کرسی به کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب و ۱۳ کرسی به کشورهای اروپای غربی و سایر مناطق اختصاص دارد.

افرادی زیادی هستند که نیاز به حمایت فوری دارند، شما نیکان با کمک های فوری خود از طریق اپلیکشین آپ موسسه ما به افراد یاری رسانی نمایید.

اکوسوک چه می‌کند؟

وظایف اصلی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد توسعۀ استانداردهای زندگی، کار برای همه، توسعۀ اقتصادی، بهداشتی و دگرگونی اجتماعی، ارائۀ راهکار برای مسائل اقتصاد بین‌الملل و مشکلات بهداشتی و اجتماعی، آسان‌کردن همکاری‌های فرهنگی و آموزشی و پیشرفت در احترام به حقوق بشر و آزادی سیاسی است.

این شورا طی دوره‌های سه ساله کار می‌کند. دولت‌های عضو می‌توانند مجدداً و بلافاصله برای دورۀ بعد هم انتخاب شوند. هر سال ‎ یک‌سوم اعضای این شورا تغییر می‌کند. سایر دولت‌های غیرعضو می‌توانند در بحث‌ها، بدون داشتن حق رأی شرکت کنند. دولت‌های غیرعضو سازمان ملل، جنبش‌های آزادی‌بخش ملی و نمایندگان مؤسسه‌های تخصصی می‌توانند به عنوان ناظر در نشست‌های شورای اقتصادی و اجتماعی شرکت کنند.

نیکان عضو جدید شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد
نیکان عضو جدید شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد

نیکان و عضویت در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد

مؤسسۀ خیریۀ نیکان در تاریخ 21 جولای 2021، مفتخر به کسب عنوان مقام مخصوص مشورتی مجمع اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد اکوسوک (ECOSOC) شد.

مؤسسه‌های غیردولتی (NGO) که می‌خواهند در تصمیم‌های رسمی سازمان ملل متحد سهیم باشند، نخست باید گواهی مقام مخصوص مشورتی UN را از سوی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد دریافت کنند. این گواهی به آنها اجازه می‌دهد خود را به عنوان مرجعی موثق و باصلاحیت معرفی کنند.

خیریۀ نیکان ماموت برای افزایش تعاملات بین‌المللی خود اقدام به دریافت این عنوان کرده است. داشتن مقام مخصوص مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، همچنین این فرصت را در اختیار نیکان قرار می‌دهد که از تجربیات بین‌المللی سایر NGOها استفاده و در جلسات مشورتی این سازمان‌ها در سازمان ملل شرکت کند.

NGOها برای دریافت گواهی مقام مخصوص مشورتی UN علاوه بر داشتن مقر معین و گذشتن حداقل ۲ سال از تاریخ تأسیس آنها به‌عنوان NGO، باید اساسنامۀ مورد تأیید اعضا، ساختار روشن، سیستم پاسخ‌گویی مناسب و روشی دموکراتیک در اتخاذ تدابیر نیز داشته باشند.

مؤسسۀ خیریۀ نیکان در جلسات این شورا که هم‌سو با اهداف هفت‌گانۀ این خیریه است شرکت خواهد کرد. این جلسات می‌توانند آنلاین یا حضوری باشند اما نکتۀ مهم است که مؤسسه می‌تواند در این جلسات تجربیات خود را با سایر سازمان‌ها به اشتراک بگذارد.

همانطور که می دانید، خیریه اشتغال زایی نیکان، برای افراد بیکار فقیر، زنان بی سرپرست و بد سرپرست، شغل و درآمد پیدا می کنند تا این افراد منبع درآمدی برای خود و خانواده های خود داشته باشند.

همچنین داشتن چنین عنوانی موجب خواهد شد بتوانیم خیریۀ نیکان را هرچه بیشتر در عرصه‌های بین‌المللی معرفی کنیم.

نیکان و عضویت در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد

در نامه‌ای که اکوسوک برای تأیید عضویت نیکان در این شورا به مؤسسه فرستاده، آمده است:

سازمان ملل، بخش سازمان های مردم‌نهاد

ادارۀ حمایت و همکاری میان دولتی برای توسعه‌ی پایدار 

نماینده‌ی محترم سازمان مردم نهاد،

باعث خوشحالی ‌است تا به اطلاع شما برسانم که در تاریخ ۲۱ جولای ۲۰۲۲ (۳۱ تیر ۱۴۰۱)، در پی اقدام شورای اقتصادی اجتماعی به اجرای پیشنهاد کمیتۀ سازمان‌های مردم‌نهاد، به مؤسسۀ خیریۀ نیکان ماموت special consultative status (مرتبۀ مشورتی ویژه) اهدا شد. تبریک صمیمانۀ ما را پذیرا باشید.

مرتبۀ مشورتی به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا از راه‌های گوناگون با اکوسوک (شورای اقتصادی اجتماعی)، نهادهای مربوطه و شورای حقوق بشر تعامل داشته و تحت شرایط خاص در جلسات مجمع عمومی، نهادهای میان دولتی و دبیرخانۀ سازمان ملل شرکت کنند.

 برای اطلاع از جلسات و وقایع سازمان ملل که شرکت سازمان‌های مردم‌نهاد دارای رتبۀ مشورتی در آنها آزاد است، لطفاً به دفترچه راهنمای ما با عنوان «تعامل با اکوسوک، راهنمای سازمان‌های مردم‌نهاد برای آشنایی با مرتبه‌ی مشورتی» مراجعه کنید.

با احترام.

ووک چین جانگ، رئیس بخش NGO

ادارۀ حمایت میان دولتی و همکاری برای توسعۀ پایدار، دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی

نظرات

نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
نام و نام خانوادگی
موبایل
نظر شما