راهنمای دریافت کارت اهدای عضو

همۀ ما با عبارت «اهدای عضو اهدای زندگی است» آشناییم و اهمیت اهدای عضو برای بخشیدن زندگی دوباره به بیماران را می‌دانیم؛ با این حال افراد برخوردهای متفاوتی با موضوع اهدای عضو دارند. دستۀ اول از افراد با بی‌تفاوتی از این عبارت می‌گذرند، گروه دوم فقط به آن فکر می‌کنند و دستۀ سوم تلاش می‌کنند برای کمک به بیماران نیازمند قدمی بر‌دارند. مخاطب این مقاله می‌تواند هر سه دسته را شامل شود چراکه این مطلب به چرایی انجام این‌کار خداپسندانه، چگونگی دریافت کارت اهدای عضو و شرایط گرفتن کارت اهدای اعضا می‌پردازد.

تعداد افرادی که به عمل پیوند نیاز دارند بسیار است و روزبه‌روز هم افزایش می‌یابد. در این وضعیت بحرانی بیماران باید در لیست انتظار، منتظر بمانند تا نوبتشان شود. وضعیتی مستأصل‌کننده و استرس‌زا. طولانی‌شدن این انتظار ممکن است جان بیمار را به خطر بیندازد و اوضاع جسمی و روحی او را بدتر کند.

برخی از بیماران برای آنکه زودتر این مراحل را پشت سر بگذارند به خرید عضو مورد نظر روی می‌آورند؛ هرچند از یک سو هزینۀ خرید عضو بسیار سرسام‌آور است و در توان هر کسی نیست و از سوی دیگر با خرید عضو به دلالان فرصت بیشتری برای سوداگری و سودجویی داده می‌شود.

به همین دلیل با اهدای اعضای بدن می‌توانیم به بیماران نیازمندی که چشم‌انتظارند کمک کنیم و امید دوباره برای زندگی هدیۀ ما به آنها باشد. در سورۀ مائده آیه 32 آمده است «که هر کس نفسی را حیات بخشد (از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همۀ مردم را حیات بخشیده است.» اهدای عضو عملی اخلاقی و انسان‌دوستانه برای نجات هم‌نوعانمان است. برای تأکید بر اهمیت اهدا عضو و فرهنگ‌سازی در این زمینه، روز 31 اردیبهشت ماه روز ملی اهدای عضو نام‌گذاری شده است.

نحوه دریافت کارت اهدای عضو

آشنایی با کارت اهدای عضو

هر فردی در طول حیات خود این فرصت را دارد تا اعضای بدنش را پس از مرگ اهداء کند. در این مسیر فقط خود فرد تصمیم‌گیرنده است. او با رضایت قلبی خود اعلام می‌کند که اگر اتفاقی برایش افتاد خانواده‌اش می‌توانند اعضای بدنش را اهداء کنند، وجود کارت اهدای عضو نشان از رضایت فرد دارد. پس از ثبت‌نام، اطلاعات کارت اهدای عضو در سامانه اهداء ثبت می‌شود و بیمارستان‌ها به آن دسترسی خواهند داشت. اگرچه برای دریافت کارت فقط رضایت فرد اهداکننده مدنظر است اما افراد متقاضی دریافت کارت اهدای عضو بهتر است خانواده خود را نیز از این تصمیم باخبر کنند.

در حال حاضر راه‌های مختلفی برای دریافت کارت اهدای عضو وجود دارد و دریافت این کارت بسیار آسان شده است. روش‌های مختلف دریافت کارت اهدا عضو به شما کمک می‌کند تا در کم‌ترین زمان ممکن و در هر مکانی که هستید برای درخواست کارت اقدام کنید. همچنین مراحل دریافت کارت اهدای عضو در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود، فقط باید اطلاعات اولیه مانند نام‌ونام‌خانوادگی، مشخصات شناسنامه‌ای، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات محل کار را در سایت وارد کرد. در بین روش‌های ذکر شده برای ثبت‌نام، پیشنهاد از طریق سایت آسان‌تر و مطمئن‌تر است.

روش‌های دریافت کارت اهدا عضو

  1. پیامک: ارسال کد ملی و کلمه اهدا به شماره ۳۴۳۲
  2. کد دستوری: #34323*
  3. مراجعه به سایت بیمارستان مسیح دانشوری
  4. مراجعه به سایت انجمن اهدای عضو ایرانیان
روش های دریافت کارت اهدای عضو

مراحل دریافت کارت اهدای عضو از سایت اهدا

  • برای ثبت‌نام و صدور کارت اهدی عضو وارد سایت https://ehda.sbmu.ac.ir/ شوید.
  • روی بخش اهدای عضو کلیک کنید و پس از ورود به صفحه، گزینۀ ثبت‌نام را بزنید.
  • تمام اطلاعات خواسته شده را با دقت پر کنید و در انتها کلید ثبت را بزنید.
  • ثبت‌نام شما تکمیل شده است، می‌توانید عکس کارت اهدای عضو خود را ذخیره کرده یا از آن پرینت بگیرید.

اطلاع از مدرن ترین روش های توانبخشی و اهداف درمانی آن

اطلاعات و نکات پایانی

  • سالانه حدود 9 هزار نفر دچار مرگ مغزی می‌شوند و فقط 70 درصد خانواده‌ها برای اهدای عضو رضایت می‌دهند.
  • هر شخص سالم در صورت اهدای عضو می‌تواند جان 8 انسان را نجات دهد.
  • سالانه حدود 25 هزار بیمار در لیست انتظار دریافت عضو قرار دارند.
  • طبق آمار هر 2 ساعت یکبار بیماری برای نبود عضو جان خود را از دست می‌دهد.
  • توجه داشته باشید حتی در صورت داشتن کارت اهدای عضو اگر خانواده شخص اهداءکننده رضایت نداشته باشند، اهدای عضو امکان‌پذیر نیست. بنابراین ضروری است در صورتی که تصمیم به اهدای عضو دارید، خانواده خود را در جریان تصمیمی که گرفته‌اید، بگذارید.
  • شما می‌توانید بعد از پرکردن فرم اهداء، کارت اهدای عضو خود را باطل کنید. برای این‌کار باید نام و نام‌خانوادگی، کد ملی و درخواست لغو عضویت را به آدرس info@ehda.ir ایمیل کنید.
  • برای اهدا کردن عضو هیچ رده سنی وجود ندارد و در هر سنی می‌شود اعضا بدن را اهداء کرد.
  • عمل برداشت عضو هیچ آسیبی به ظاهر پیکر نمی‌زند و بعد از برداشت عضو محل موردنظر را بخیه می‌زنند.
  • شما می‌توانید در هر زمانی کارت اهدای عضو خود را به‌صورت آنلاین دریافت کنید.
  • کارت اهدای عضو به‌صورت پستی ارسال نمی‌شود. شما باید با مراجعه به سایت اهدای عضو از کارت خود پرینت بگیرید.
  • کارت اهدای عضو ارزش قانونی ندارد.

جهت اطلاع از روش های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اینجا کلیک کنید.

راهنمای دریافت کارت اهدای عضو

کلام آخر

دریافت کارت اهدای عضو مهم‌ترین گام در زمینۀ ارتقای فرهنگ اهدای عضو است. از هنگام راه‌اندازی واحدهای فراهم‌آوری اعضای پیوندی در ایران، مراکز مختلفی شروع به ثبت نام و صدور کارت اهدای عضوکرده‌اند.

برای دریافت کارت اهدای عضو فرهنگ‌سازی زیادی انجام شده است اما همچنان خانواده‌ها برای انجام این‌کار تمایل چندانی نشان نمی‌دهند. امروزه تعداد کمی از افراد جامعه کارت اهدای عضو دارند که این میزان در مقابل افرادی که به پیوند نیاز دارند و هر سال نیز به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود، بسیار کم است.

متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها به اهدای عضو رضایت نمی‌دهند؛ زمان طولانی برای گرفتن رضایت موجب می‌شود تا وقت طلایی برای پیوند عضو از بین برود. امید است با افزایش آگاهی در این زمینه شاهد داوطلبان بیشتری برای این امر خداپسندانه و انسان‌دوستانه باشیم.

ذکر این نکته ضروری است که اطلاعات داوطلبان بلافاصله وارد سامانه کشوری کارت اهدای عضو شده و در آن ذخیره می‌شود. این سامانه از طریق کلیه بیمارستان‌های کشور قابل دسترسی است و امکان جست‌وجوی نام افراد مرگ مغزی بستری در این بیمارستان‌ها وجود دارد.

نظرات

نظر شما در مورد این مطلب چیست؟
نام و نام خانوادگی
موبایل
نظر شما

نظر کاربران
  1. فاطمه الوندی

    اهدا عضو زنده نگه داشتن یه عزیز

    آیا این نظر برایتان مفید بود؟
  2. سید امیر محمد رضایئ ازغدی

    اهدای عضو یعنی اهدای زندگی

    آیا این نظر برایتان مفید بود؟
    • رضا رسالتي

      نیکان شمایید

      آیا این نظر برایتان مفید بود؟
  3. مجید داوری

    این قطعا ازلطف الهی است که این فرصت را به بنده اش بدهد که جان یک انسان رانجات دهد وشادی رابه او به خانواده اش بدهد ومعجزه خداوند رااثبات کند..عالیست..عالی.وحس بی نظیر ان برای اهدا کننده است….

    آیا این نظر برایتان مفید بود؟
  4. کیانا رفیعی

    سلام دوستان من 18 سالمه و برای گرفتن کارت اهدا ثبت نام کردم… هر یک از ما میتونیم سبب نجات جان 8 نفر و رهایی حداکثر 53 نفر از معلولیت با استفاده از اعضا و بافت هایی که زیر خاک و نه هرجایی بعد از مرگ به درد بخوره ، بشویم. فردی که دچار مرگ مغزی شده باشه از نظر علم پیشرفته جهان امروز به زندگی برنمیگرده مگر به معجزه که اتفاق نیوفتاده. فقط در صورت کما که خواب طولانی و مرگ موقت نام داره فرد به احتمال زیادی به زندگی برمیگرده درست برعکس مرگ مغزی که توقف دایمی و غیر قابل بازگشت اعمال بدن میباشد{ تخریب یاخته های عصبی در مغز و در ادامه کل بدن}. اینکه تو این دنیای بی ارزش بتونی بدون هیچ تلاشی جون حتی یک نفر رو نجات بدی خیلی ارزشمنده پس لطفا این عمل فکر کنیم🤍🌠

    آیا این نظر برایتان مفید بود؟